изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:47 EEST
Тайна дама до кандидат-президента Алексей Петров    
ПолитикаОбвиненият за лидер на "Октопода" Алексей Петров със сигурност ще се кандидатира за президент. Той бе издигнат от Инициативен комитет за „Единение и екипност". В съобщение до медиите координаторът на комитета проф. Милен Семков заяви, че екипът за участие в изборите за държавен глава е обсъден и приет. В него освен доц. Алексей Петров, участват доц. Николай Георгиев и "уважавана дама, чието име ще бъде оповестено по-късно, поради риска да стане обект на репресия".

Николай Георгиев е инженер по образование, доктор на техническите науки. Има дългогодишна практика във военно-икономическата област и сътрудничеството с НАТО и ЕС, заемал е дипломатическа длъжност в наше посолство в страна, член на ЕС, а в момента работи в БАН.

Номинираните са благодарили за оказаното им доверие и подкрепата от  съмишленици и симпатизанти, се казва още в съобщението. Петров заявил, че главната задача е с екипността да се преодолее социално-икономическата криза в България, а чрез единението на българите - „студената гражданска война", и да се сложи точка на изтощителния двадесетгодишен преход.

В същото време, от къщата си, в която е под домашен арест, Алексей Петров заяви в интервю за Bnews, че има поне три сектора, в които имам самочувствие – сигурност, икономика и спорт.
Той съобщи още, че е имало специално създадени фирми, които да източват бюджетни средства от Българската банка за развитие.
„Имам информация, че за конкретната цел са създадени конкретни фирми. И даже някои от тях се ръководят от шофьори и секретарки на известни имена”, добави Петров.
Той препоръчал на финансовия министър Дянков да се поинтересува какви са тези фирми и какви средства са получили.

„Има едни лихви – ако никой не ги свали в краткосрочен период, държавата е обречена на фалит”, предупреди още бившата барета, който е икономист по образование.

Координационният съвет е препоръчал съставът на екипа да се разшири, но членският му състав да не надхвърля седем души. На 1 май ще бъде одобрена окончателната кандидат-президентска двойка, както и конкретните роли в нея, уточняват от „Единение и екипност".

Според последните поправки на ГЕРБ в Изборния кодекс кандидатите за изборни длъжности няма да се ползват с имунитет, както беше досега. Това означава, че ако Алексей Петров реши да участва в президентските избори, делата срещу него няма да бъдат прекратени, предаде Дарик радио.

"Ще бъде интересна надпревара, ако Бойко Борисов и Алексей Петров бъдат кандидати за президент – добре ще стоят един до друг на дебат", коментира междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти, цитиран от  „Фокус”.
„Ние много сериозно ще търсим кандидатура, която да е антитеза на политиката на ГЕРБ”, заяви още социалистът.
Визирайки скандала с подслушването, той посочи, че не приемат начина, по който се управлява държавата - като групировка, и това, според него, не бива да се случва на президентските избори.
„Дали групировката ще бъде едната или другата – не е по-добро”, заяви той.

Преди дни Алексей Петров беше извикан на разпит в следствието, където бяха ревизирани обвиненията по делото "Октопод". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Тайна дама до кандидат-президента Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди