изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-09 @ 08:23 EEST
ОБЯВИХА ЛИЦА НА ВИСШИ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ С НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В ДЕКЛАРАЦИИТЕ    
НовиниСметната палата публикува списък на лица по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, за които проверките на декларации или уведомления, подадени през 2010 г., са приключили със заключение за несъответствие.


От там обясняват, че всички лица, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите. Законът дава право на лицата да правят промени в подадените от тях декларации само до 31 май на текущата година. Съгласно чл. 7, ал. 7 от закона, списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция “Национална сигурност”.
В списъка на лицата, заемащи висши държавни длъжности, с ежегодна декларация или уведомление, подадени през 2010 г., за които проверката по чл. 7 от закона е приключила със заключение за несъответствие в декларациите за 2009 г. има и няколко представители на Добричка област. Председателят на Общинския съвет в Тервел Айдък Фаик не е декларирал данни за непълнолетния си син относно придобиване на ниви с обща площ 26,097 дка в с. Кочмар, както и на нива с площ 18,751 дка в м. "Шишмана", град Тервел, област Добрич.
Заместник-кметът на Добрич Камелия Койчева Йорданова не е декларирала данни за съпруга си относно доходи в размер на 7392 лв. от дейност като ЕТ и 39600 лв. доходи от непреработена растителна и животинска продукция от регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители.
Зам.-кметът на Балчик Митко Стелиянов Петров не е декларирал придобиване от община право на собственост в/у 1939 кв.м. ид.ч. от имот в стопански двор целият с площ 49700 кв.м. в с.Гурково,общ.Балчик; както за себе си и за съпругата учредяване на договорна ипотека в полза на трето юридическо лице върху нива с площ 350 дка в с.Змеево,общ.Балчик; учредяване в полза на трето лице право на строеж на вятърна централа върху собствени ПИ с обща площ 2800 кв.м. срещу парично обезщетение-28 000 евро годишно, за 2009 г. вземане в размер на 10000 евро, както и доходи като ЕТ в размер на 7889 лв. и 344682 лв. доходи от непреработена растителна и животинска продукция.
Съдията от Окръжен съд Тома Иванов Манушев не е декларирал придобиване от община на 1/6 идеална част от вилно място с площ 474 кв.м. в гр. Балчик.
В списъка на лицата, заемащи висши държавни длъжности с встъпителни и финални декларации до 15 ноември 2010 г., за които проверката е приключила със заключение за несъответствие, от Добричка област са председателят на Общинския съвет в Генерал Тошево Недко Кирчев Марчев, който е подал встъпителна декларация през 2010 г., но не е декларирал данни за съпругата  относно притежавани 1/6 идеални части от дворно място - 603 кв.м. и 1/3 идеални части от втори етаж от построената в него двуетажна жилищна сграда в гр. Генерал Тошево.
Заместник-кметът на Балчик Стелиян Обретенов Железов е подал встъпителна декларация през 2010 г., но не е декларирал данни за съпругата - притежавани дялове в "Консулт Инвест Контрол" ООД, гр. Балчик.
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ЛИЦА НА ВИСШИ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ С НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В ДЕКЛАРАЦИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди