изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:07 EEST
ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН НАЕМ ОТ 1 ЛЕВ ЗА КВАДРАТ ПРЕДЛАГА ОБЩИНАТА НА ТЪРГОВЦИ    
НовиниОбщината в Добрич предлага преференциални условия на търговците на мартеници, чийто базар тази година ще се организира на площад „Демокрация”, съобщиха от кметството в Добрич.

Традиционният базар за продажба на мартеници тази година ще се проведе от 14 февруари до 1 март, включително. За първа година търговците на мартеници ще бъдат приютени в дървените преместваеми павилиони, в които се проведе Коледния базар. По този начин общинската администрация ще създаде нормални условия за търговия на открито през февруари. Стремежът на общинското ръководство е чрез поетапно увеличаване броя на павилионите и да се сложи край на несгодите, които години наред съпътстваха този бизнес, обясняват оттам. В близост до павилионите ще бъдат предоставяни и места на открито, всяко по 2 кв. м. Схемата на разполагане на местата е одобрена от главния архитект на града ни и включва общо 70 места за търговия - 50 от по 2 кв. м., 18 от по 3 кв. м. и 2 от по 12 кв. м. След приключване на базар „Мартеници", от 2 март до 25 март на същото място нашите съграждани могат да очакват една нова проява, организирана от общината - Пролетен панаир на занаятите. Целта на общинското ръководство е да насърчи и подкрепи както наши, местни занаятчии и хора на изкуството, така и гости от страната. Търговската дейност по време на панаира ще се осъществява върху 9 места от по 6 кв. м. и 2 места от по 12 кв. м. И при двете мероприятия местата от по 12 кв. м. ще се предоставят за заведения за бързо хранене. Отчитайки негативното влияние на икономическата криза върху бизнеса и покупателната способност на потребителите, както и факта, че се променя местоположението на базара за мартеници поради ремонтни дейности на пл. „Свобода", община Добрич предоставя на търговците изключително преференциални условия за ползване на местата - таксата е в размер на 1 лв. на кв. м. на ден. От 31 януари до 4 февруари включително и от 31 януари до 15 февруари включително желаещите да участват съответно в базар „Мартеници" и Пролетен панаир на занаятите трябва да подадат искане по образец в Центъра за услуги и информация на общината на работно място „Икономическо развитие", съгласно утвърден от кмета регламент за участие в базара.
 


Сходни връзки

ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН НАЕМ ОТ 1 ЛЕВ ЗА КВАДРАТ ПРЕДЛАГА ОБЩИНАТА НА ТЪРГОВЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди