изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:35 EEST
ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ БОРСАТА ЗА СЕМЕНА ВЪПРЕКИ СТУДА    
НовиниНад 70 наши фирми и чужди представителства участват в започналото вчера 17-о поред изложение

 
При голям интерес от посетителите, въпреки минусовите температури, днес бе открито17-ото традиционното изложение на „Добрички панаир” АД Борса за семена и посадъчен материал. В нея участват над 70 фирми от страна и чужбина. Семенарски компании от Холандия, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния ще участват чрез своите представителства.
Гости на откриването бяха областният управител Желязко Желязков, Иван Мандев – председател на Общинския съвет в Добрич, кметът Детелина Николова, заместник-изпълнителният на ДФ „Земеделие” д-р Драгомир Господинов, Димитър Греков - ректор на Аграрен Университет – Пловдив.
Изпълнителният директор на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова приветства участници и гости като изрази надежда, че в идните пет дни всички ще могат да се докоснат до голямата селскостопанска наука, да оценят високото стъпало, на което неминуемо са стъпили всички участници в изложението. Кметът на Добрич Детелина Николова изрази задоволството си, че точно в Добрич се провежда един от най-големите форуми на семепроизводителите в България. И подчерта, че борсата е не само престижен форум, но и място за демонстриране на крайния продукт. Тя изрази надежда, че започналото вчера изложение, ще се превърне в поредния триумф за всички участници и ще им даде нужното самочувствие.
Зам.-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” д-р Д. Господинов коментира, че очаквам на борсата за семена и посадъчен материал да види новите технологии, които са развити по отношение на семепроизводството и нови торове, които могат да задоволят нуждите на земеделските производители.
Независимо от студа, много земеделски производители и граждани бяха дошли на откриването, за да бъдат и сред първите, разгледали изложението. То предлага до 5 февруари богат избор от семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и почвени смески, нови технологии в едро и малогабаритната техника, специализирана литература.
На изложението могат да намерят нещо интересно за себе си не само земеделските производители, но и всички граждани. То предлага семена за зеленчуци, цветя, разсад, лози, включително градинско обзавеждане, инвентар. Сред атракциите бе домакински комплект за почистване и рязане на зеленчуци, чието използване „на живо” се представя пред посетителите.
Съпътстващата програма в първи ден на изложението включваше представяне на софтуер за прецизно земеделие, дискусия за предизвикателствата на пазара на семена пред българските компании през 2011 година, механизмите за постигане на устойчивост и рентабилност на зърнопроизводството и Мярка 141 от Програмата за развитие на селските райони „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”.
 


Сходни връзки

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ БОРСАТА ЗА СЕМЕНА ВЪПРЕКИ СТУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди