изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:50 EEST
Задържаха ”играча” със зърно Минчо Фотев    
Ред и сигурност

Измами с ДДС за над 2 млн. лв. са установени при специализирана полицейска операция под името „Играчите”, която се провежда в областите Стара Загора, Сливен и Велико Търново, съобщи МВР. При операцията досега са задържани четирима души, каза пред LiveNews говорителят на Окръжната прокуратура в Стара Загора Нейка Генева.



Схемата се е осъществявала при търговия със зърно. Смятаният за организатор е задържан на вилата си в Сливен. Това е старозагорецът Минчо Фотев - регистриран като извършител на 34 престъпления. От 2003 до 2008 г. е осъждан девет пъти, разкри вътрешният министър Цветан Цветанов.

Групата се е занимавала с данъчни престъпления и използване на документи с невярно съдържание при воденето на счетоводството. По този начин се е източвал данъчен кредит в размер на близо 2 млн. лв.

„Постъпила е оперативна информация за престъпна дейност от 2008 г. Дружеството и лицата в него се занимават с изкупуване на зърно, основно от реални земеделски кооперации и производители. В доставките фигурират и фирми от рисковия контингент, които попадат в схеми за източване на ДДС. Последните впоследствие биват дерегистрирани по Закона за ДДС като техните места се заемат от новосъздадени, които продължават в същата схема", уточни пред "Фокус" Цветан Цветанов.

"За съжаление търговията със зърно е един от най-рисковите браншове. В една част произходът на стоката идва от нерегистрирани по ДДС лица, затова някъде по веригата винаги слагат една куха фирма, която да бъде "бушон”, коментира пък шефът на НАП Красимир Стефанов.

Счетоводителката и най-близки на Фотев хора също са в тази схема. Претърсват се офисите в Стара Загора и на други места в страната, добави министърът.

По неофициална информация Минчо Фотев, известен с прякора Лисицата, е излязъл преди половин година от затвора в Бургас, където излежавал присъда също за далавери с ДДС. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Задържаха ”играча” със зърно Минчо Фотев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди