изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:28 EEST
Стоян Кушлев отива на съд за конфликт на интереси    
ПарламентКомисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще сезира Върховния административен съд /ВАС/ и премиера Бойко Борисов за конфликт на интереси от страна на Стоян Кушлев. Това съобщи пред журналисти след заседанието на комисията ротационният и председател Валентин Николов от "Атака".

Решението е прието с единодушие от петимата членове на комисията. Те са поискали премиерът Бойко Борисов да отстрани Кушлев от председателския пост на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, посочва БТА.

Според членовете на комисията Стоян Кушлев е в конфликт на интереси, защото при назначаването си е участвал в управата на "Царски ловен клуб" и в Националната развъдна асоциация по овцевъдство. Стоян Кушлев не се яви пред комисията заради влошеното си здравословно състояние, за което е представил болничен лист.

Членовете на комисията продължават да работят по част от материалите в преписката, след като са получили сигнал за финансови нарушения в комисията, посочи друг член на комисията - Димо Гяуров от "Синята коалиция". Според документите Кушлев и определени служители в комисията, сред които и технически сътрудници, са получавали много по-големи суми от работни възнаграждения и допълнително материално стимулиране през периода 2008-2011 г. Като пример Гяуров посочи, че технически сътрудник е получавал по около 3000 лв. на месец, като в същото време възнаграждението на други служители на същата позиция било около 500-600 лева. Той допълни, че Кушлев през този период на моменти е получавал по около 9000 лева.

С оглед на изясняване на основанието и твърденията, че може би става дума за нарушения на финансовата дисциплина и на разходването на бюджета на комисията, взехме решение да поискаме от Сметната палата да извърши одит на разпорежданията и на харченето на бюджетните средства през тези три години, каза Гяуров. http://dariknews.bg
 


Сходни връзки

Стоян Кушлев отива на съд за конфликт на интереси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди