изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-27 @ 11:35 EEST
СДРУЖЕНИЕ „ОБЕДИНЕНИ ЗА ШАБЛА” ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ    
ОбществоВчера на събрание, председателят на „Обединени за Шабла”, д-р Йорданка Стоева представи отчет за дейността на Сдружението. В своя доклад тя съобщи, че и през 2010 година са работили по поставените цели, заложени в Устава. „Усилията на всички ни са насочени към културните изяви, социалните дейности, образованието, рекламирането и популяризирането името на Шабла”-посочи д-р Стоева. Тя съобщи, че за двете години от съществуването им, членския състав се е увеличил двойно и днес съмишлениците им са 20, при 11 основатели.

Още по-пълна картина за направеното през изминалата година по дейности представи председателят на Контролния съвет, Милена Арнаудова. За съжаление тази година бюджетът е намален наполовина, но остава надеждата, по сметката да постъпят средства от дарения, за да се изпълни Годишната програма на Сдружението за 2011 година. Предвидено е честването на бележити дати и годишнини, развиването на социална дейност, насърчаването на образователния и социалния потенциал на Общината, подобряването на начина на живот и рекламирането на Шабла като дестинация.

„Поставените цели прозвучаха много възрожденски, за което ви поздравявам. Информацията на Контролния съвет беше пълна и конкретна, а това е гаранция за прозрачност.”-каза кметът на община Шабла, Красимир Кръстев и допълни, че в лицето на общинската администрация могат да разчитат на подкрепа и съдействие.

На събранието бе отправено предложението в Шабла да има исторически музей.

„Историята познава Левски, Ботев, но какво ще е след нас, когато децата ни не познават миналото си”-каза авторът на идеята и член на „Обединени за Шабла”, Сенка Стоянова.

В отговор на това, Кметът на Общината съобщи, че е замислено в краткосрочен план една от залите на Зеления образователен център да бъде обособена за излагане на музейната сбирка на Шабла.

По решение на Управителния и Контролния съвети бе приета промяна в размера на месечния членски внос-за юридически лица остава 5 лв., за физически лица става 3 лв., а за безработни и пенсионери над 65 години е 1 лв.

С приемането на новите членове Керанка Арабаджиева, Станка Медарова и Димитър Михайлов завърши отчетното събрание на „Обединени за Шабла.”

 

Димитричка ИВАНОВА

 


Сходни връзки

СДРУЖЕНИЕ „ОБЕДИНЕНИ ЗА ШАБЛА” ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди