изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:13 EEST
Алтернатива на скъпото британско образование    
ОбразованиеСлед като университетите във Великобритания обявиха, че таксите за обучение ще достигнат 9,000 паунда през 2012, броят на кандидат-студентите, желаещи за последно да се възползват от досегашните такси започна да нараства светкавично. „БиБиСи” съобщиха, че през 2012 година таксите за висше образование във Великобритания ще се вдигнат от 3,290 паунда на 6,000 и дори на 9,000 за година.

Според данни на „Дейли телеграф”, до Коледа около 334,000 кандидат-студенти са подали документи в британски университети, като се очаква броят да достигне 705 500 души тази година.  Не всички обаче ще могат да се класират за прием, тъй като бройките за новоприети студенти е едва 479,000.

Новите такси предизвикаха множество противоречия сред управляващите във Великобритания като някои, пишат „БиБиСи”, нарекоха високите такси „трагедия за цяло поколение млади хора”, докато други твърдят, че по този начин ще се постигне по-голяма свобода и по-малко бюрокрация в университетите.

Независимо от непосилните такси за висше образование във Великобритания, влизащи в сила догодина, британското обучение продължава да бъде едно от най-високоценените по качество. По тази причина, популярна практика сред българи и чужденци, които желаят да се сдобият с британска диплома за висше образование, е да учат в университети в България, предлагащи същото обучение, но на достъпни цени. Пример за такова учебно заведение, което работи по програми на британски университети е Висше училище Международен колеж. Студентите получават българска и британска диплома, акредитирана от съответния британски университет, като таксите са в пъти по-ниски.

На подобен принцип са и други висши училища като Сити Юнивърсити, ВУЗФ, Американски университет в България и др., където обучението също е изцяло на английски и студентите се сдобиват с международна диплома равностойна на тази, която биха получили в съответната държава.

 


Сходни връзки

Алтернатива на скъпото британско образование | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди