изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:04 EEST
Първанов сезирал главния прокурор заради думи на Бойко по свой адрес    
Ред и сигурност Президентът Георги Първанов е сезирал главния прокурор по повод изявленията на премиера Бойко Борисов, че държавният глава стои зад атаките със записите срещу правителството.  Това обяви самият Първанов по време на посещение в Плевен, където участва в благотворителна инициатива за набиране на средства за лечение на раково болни деца.  „Аз съм сезирал главния прокурор. Разбира се, това очевидно ще бъде в рамките на проверката, която върви и без това. Отговорът на моя въпрос ще се вписва в резултатите от нея. Надявам се те скоро да бъдат огласени както беше обещано", уточни държавният глава.

Първанов коментира, че този тип скандали, като със специалните разузнавателни средства, влияят върху образа на България - независимо дали става дума за междинния доклад на Европейската комисия за напредъка ни или за докладите, свързани с готовността за Шенген. "Тези неща се отразяват и образът на България не се подобрява, напротив - ние сме свидетели на все по-тъмни петна", каза държавният глава.

"Това е за мен големият проблем - докладите минават, заминават на всеки 6 месеца, но пораженията върху образа на страната ни остават години и за много правителства напред", отсече Първанов. http://www.blitz.bg/
Първанов: Нямам съмнение, че доктор Борисов е открил науката
 
Днес стана ясно и че президентът вече е сезирал главния прокурор Велчев по повод изявленията на премиера, че държавният глава стои зад атаките със записите срещу ГЕРБ

Нямам съмнение, че доктор Борисов е открил науката, заяви президентът Георги Първанов в Плевен, където участва в благотворителен търг за събиране на средства за три онкоболни деца.

"Ние тихо и кротко формираме своите алтернативи. Преди една седмица се появи нашата позиция, плюс 15 алтернативни тези за науката. Разбрах, че едва ли не ние сме преписали от стратегията на правителството.

Всеки може да направи справка с всичко онова, което съм казал и написал от 2002 г. насам.

И тогава може би ще стане ясно кой от кого е преписвал.

Разбира се, аз нямам съмнение, че доктор Борисов е открил науката, но все пак, в анализите, в писаните неща, може би, в хрониките на ефирните медии се пазят много от позициите, които аз съм изразявал", каза още Първанов.

Държавният глава съобщи и, че през следващите дни отново ще се чуе за проекта му АБВ.

На въпроса какво се очаква от хода на предстоящата кампания за избор на президент той каза:

"Сега се надявам и искам да направя прогнозата, че няма да се накърни политическата стабилност, защото това е най-важното."

По думите му е твърде рано да се прогнозира нейния характер.

Той каза още, че

скандалите у нас, не само последните, влияят на образа на България.

"Както вече виждаме, независимо дали става дума за доклада за напредъка, или за докладите, свързани соценката ни за Шенген, образът на България не се подобрява - напротив.

Свидетели сме на все по-тъмни петна. Пораженията върху образа на страната остават с години и за много правителства занапред", смята Първанов.

Днес стана ясно и че президентът вече е сезирал главния прокурор Велчев по повод изявленията на премиера Бойко Борисов, че държавният глава стои зад атаките със записите срещу ГЕРБ.

"Това ще бъде в рамките на започналата проверка кой записва, кой как е огласил информацията от СРС-та", уточни Първанов.

"Надявам се проверката скоро да приключи и резултатите от нея да бъдат огласени - така, както беше обещано", каза президентът Георги Първанов.

http://m.vesti.bg

 


Сходни връзки

Първанов сезирал главния прокурор заради думи на Бойко по свой адрес | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първанов сезирал главния прокурор заради думи на Бойко по свой адрес
Автор: Anonymous да 2011-02-05 @ 09:34 EET

Не подобава на един президент да пада на толкова ниско ниво.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди