изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:04 EET
Близо 2 300 кутии цигари без бандерол и 240 литра алкохол са иззети при проведена специализирана полицейска операция на територи    
Ред и сигурностСпецоперацията е проведена вчера на територията на столицата. Целта е била предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпна дейност и нарушения, свързани с незаконния внос, съхранение и разпространение на спиртни напитки и тютюневи изделия, без български акцизен бандерол или неистински такъв. Служители на СДВР са проверили 4 адреса, 63 обекта (магазини, пазари, стокови борси, складове, заведения за хранене, питейни заведения), и 39 лица, извършвали разносна търговия.


Обобщеният резултат е: констатирани 12 нарушения в търговски обекти; иззети 2279 кутии цигари, 115 бутилки високоградусен алкохол със стар или без акцизен бандерол и 123 литра наливен алкохол; образувани четири досъдебни производства в поделенията на СДВР.
По-характерни случаи:
В магазин за хранителни стоки в ж.к. “Надежда”- 4, стопанисван  от ООД, е установено наличие на бутилки с уиски, коняк и ракия от различни марки, които нямат законни акцизни бандероли, а са облепени с такива от старите образци. Собственикът, който живее на същия адрес, е отказал да съдейства по време на извършената проверка. След съгласуване с дежурен прокурор е образувано досъдебно производство, иззети са 40 бутилки с алкохол.
При проверка на адрес на ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, в необитаемо помещение и в барака на двора, са намерени 779 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.
Други 920 кутии с тютюневи изделия различни марки са открити при проверка на наето от М.А./32г./ жилище на ул. “Витиня”. Той е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.
67 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол и 8 пластмасови туби от 10 литра, съдържащи безцветна течност с миризма на алкохол, са намерени и в дома на Г.М. /329г./ в ж.к. “Дружба”. По случая е образувано досъдебно производство.
В магазин за хранителни стоки на бул. “Европа”, собственост на едноличен търговец, също са открити голямо количество цигари без български бандерол. http://press.mvr.bg
 


Сходни връзки

Близо 2 300 кутии цигари без бандерол и 240 литра алкохол са иззети при проведена специализирана полицейска операция на територи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди