изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:17 EET
След упорита работа криминалисти от ОДМВР-София и РУП-Годеч установиха и задържаха авторите на въоръжен грабеж в с. Гинци    
Ред и сигурностДвама от извършителите на тежкото престъпление са задържани с постановление на прокуратурата за 72 часа, съучастникът им ще бъде екстрадиран за Италия, където е осъден за извършено престъпление. Тримата са с богато криминално минало и осъждани. 

На 12 януари т.г. към 2.30 ч. в дежурната част на районното управление в Годеч бил получен сигнал за грабеж и побой на семейство в с. Гинци. Незабавно на мястото на инцидента пристигнали автопатрули, които блокирали района, а дежурна оперативна група извършила оглед, установил, че в къщата е проникнато след разбиване на външната врата. Криминалисти разпитали двамата потърпевши, които разказали с ужас преживяното. Съпрузите спели, когато били нападнати от маскирани, заплашили ги с нож, след побой над мъжа, вързали двамата за кревата и започнали да обръщат наопаки цялата къща. След като открили скритите от стопаните пари – над 7 000 лева, ги заплашили, че ще ги запалят, ако се обадят в полицията, изпотрошили мобилните им телефони и избягали.
Криминалисти от областната дирекция и местното районно започнали денонощна работа по разкриване на бруталното престъпление. Те разпитали десетки хора от селото и околността. Оказало се, че много от тях имали информация, че семейството разполагало с пари от продажба на селскостопански животни, които съхранява вкъщи – факт, който твърде много затруднил криминалистите. В хода на продължилото разследване те попаднали първо в следите на двамата помагачи - Ц.П. /47 г./ и Ц.Б. /43 г./ от Годеч, които  били задържани за 24 часа. Малко по-късно в полицейския капан се хванали и основните извършители - Р.М. /25 г./ и А.С. /33 г./ от София. Полицаите извършили серия проверки на адресите им в ж.к. “Люлин”, както и на заведения и други посещавани от тях адреси в ж.к. “Хаджи Димитър”, с. Доброславци и др. В петък Р.М. бил заловен в автокъща в ж.к. “Люлин  6”, а А.С. - обявен за общодържавно издирване. Късно същата вечер той бил засечен в кафене  в ж.к. “Люлин 5” и задържан. 
При продължилото разследване бил установен и третият пряк участник в грабежа – И.Н. /29 г./ от София. Оказало се, че той е осъден за извършено престъпление в Италия.

Тримата са рецидивисти и вече осъждани – Р.М.  е регистриран за взломни кражби,  А.С. е многократно регистриран за кражби, средни телесни повреди и обсебване, а И.Н. – за кражби и хулиганство. Предприети са стъпки за неговото екстрадиране във връзка с присъда, издадена му от италианските съдебни власти.
Работата по документирането на случая продължава.

 


Сходни връзки

След упорита работа криминалисти от ОДМВР-София и РУП-Годеч установиха и задържаха авторите на въоръжен грабеж в с. Гинци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди