изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-02-21 @ 12:57 EET
ВРЪЩАТ 2 ПЪТИ ПО-БЪРЗО ДАНЪК, АКО ДЕКЛАРИРАТЕ ДО 10 ФЕВРУАРИ    
ИкономикаВъзстановяването на надвнесен данък ще става двойно по-бързо от законния месечен срок, ако гражданите декларират своите доходи до 10 февруари 2011 г., съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите.

От там припомнят, че срокът за подаването им изтича на 2 май 2011 г., но от НАП обещават, че тези които побързат да обявят доходите си, ще получат обратно данъка си по-бързо. Образец на декларацията за облагане на доходите, клиентите на НАП могат да изтеглят в попълняем формат от интернет страницата на агенцията – www.nap.bg. С ползването на декларацията за облагане на доходите на физическите лица с баркод пък, гражданите могат да си спестят още време и усилия. Декларацията с баркод е електронно копие на подоходната декларация за 2010 г. Тя може да бъде попълнена на компютър и не изисква електронен подпис. Гарантирано е, че в попълнената декларация няма да има технически грешки, защото всички изчисления се извършват автоматично. В нея се въвеждат единствено данните за получените доходи и удържаните през годината авансов данък и осигурителни вноски. Всички останали изчисления на нормативно признатите разходи и данъка за довнасяне се извършват автоматично.
След като се попълни електронно, декларацията трябва да се разпечата на принтер и се подписва собственоръчно.
При разпечатването на декларацията се генерира баркод, който съдържа цялата попълнена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП при сканиране и без човешка намеса. Подаването на декларацията става по начина, по който се подават и обикновените декларации.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите тази година изтича на 2 май, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. При попълване на преводни нареждания към бюджета трябва да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 111213 - „Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др.” или за данъка от едноличните търговци 111215 – „Годишен и авансов данък по ЗДДФЛ на еднолични търговци”), входящият номер на данъчната декларация, ЕГН, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането. Допълнителна информация за попълването на декларациите с баркод може да се получи на цената на градски разговор на информационния телефон на НАП 0700 18 700 или  в Интернет на  www.nap.bg.
 


Сходни връзки

ВРЪЩАТ 2 ПЪТИ ПО-БЪРЗО ДАНЪК, АКО ДЕКЛАРИРАТЕ ДО 10 ФЕВРУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди