изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:15 EEST
ТРЪГВАТ РЕВИЗИИ ПО АНАЛОГИЯ ЗА ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ    
ИкономикаИнспекторите на НАП ще извършват т.нар. ревизии по аналогия и за задължения за осигурителни вноски, съобщават от пресцентъра на приходната агенция. Досега такива са правени само за данъчни задължения.

Новата възможност е въведена с последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, приети окончателно от НС през миналата седмица. Промяната засяга само случаите, в които не е подадена декларация, има данни за укрити приходи или доходи, респективно имуществото на лицето не съответства на декларираните доходи или в счетоводството са използвани фалшиви документи, поясняват още от приходната агенция. Ревизия при особен случай се възлага и когато при инспектираното лице липсва счетоводна отчетност или финансовите документи са унищожени, както и в случаите, в които фирмата не може да бъде открита на адреса си за кореспонденция.
От приходната агенция заявяват, че така ще се подобри възможността за контрол върху некоректните работодатели.
Ревизията по аналогия най-често използва данни за приходи или възнаграждения, получавани в същия икономически сектор от лице, което извършва подобна по характер и мащаб дейност, като посочват като пример ревизиите на футболни клубове, при които бяха открити нарушения.
След влизането на промените в ДОПК на повторна ревизия ще бъдат подложени както вече проверените футболни клубове, така и всички дружества и физически лица, за които в миналото е установено укриване на доход, е оповестено на провеждащото се в Правец национално съвещание на ръководителите на НАП от цялата страна, допълват от агенцията.
 


Сходни връзки

ТРЪГВАТ РЕВИЗИИ ПО АНАЛОГИЯ ЗА ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТРЪГВАТ РЕВИЗИИ ПО АНАЛОГИЯ ЗА ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ
Автор: Anonymous да 2011-02-08 @ 16:27 EET

Законодателите допускат много груба тактическа грешка. Правят законите все по-сложни, неясни и нуждаещи се от тълкуване. Резултатът ще е същото като при докторите - пълен чиновнически хаос. Там никой не знае какви са му точните права и задължения и всеки "свива ушите", само и само да си осигури спокойствие. През това време "учените" чиновници ще колят и бесят.

Доверието в съдебната система много пада, а като няма кой да е справедлив арбитър при споровете, положението рано или късно ще излезе извън държавнически контрол.  :-(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди