изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:41 EEST
Алексей Петров излезе и от домашния арест    
Новини Състав на Софийски градски съд измени мярката за неотклонение домашен арест на Алексей Петров и му наложи най-леката - подписка. Обвиненият за лидер на "Октопода" обжалва домашния си арест, наложен му през октомври, когато бе освободен от ареста след 8-месечно задържане. Магистратите решиха, че доказателствата срещу него са напълно разколебани и няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, предаде Дарик радио.

"Съдът доказа, че е единствената достойна институция в България, която не се поддава на натиск", коментира пред журналисти Петров, цитиран от "Фокус".  „Бяхте свидетели на една илюстрация - как прокуратурата може да фабрикува доказателства, как прокуратурата е инструмент за политически поръчки на управляващите”, добави той.
Според него най-тиражираното обвинение, което му е било повдигнато, е за склоняване към проституция.
„Половин година моята снимка се показваше заедно с едни голи жени. Днес разбрахте, че такова нещо няма”, добави бившият съветник в ДАНС.

На излизане от съдебната зала той се закани да заведе 10 дела срещу различни политици и медии, които обаче не назова. Освен това той смята да се заеме с онова, с което се е занимавал преди ареста му - банките и лихвите, съобщи Медиапул.
Преди дни обаче официално стана ясно, че той ще се включи в битката на президентските избори.

Прокурорът Светлозар Костов отбеляза, че актуалните обвинения срещу Алексей Петров, предявени на 27 януари, съдържат седем различни престъпления - формиране и ръководене на организирана престъпна група, изнудване, съпроводено с опит за убийство, още три отделни изнудвания, помагачество на Марчело Джотолов при извършване на изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

Прокурорът изтъкна, че обвиненията са такива, не защото прокуратурата иска да намери повод за задържане на Алексей Петров, а защото е разследвала. Той обясни още, че тезата е, че Петров е създал и ръководил две самостоятелни организирани престъпни групи за различни престъпления. Костов определи като „рекетьорска бригада” групата от трима души, извършвали изнудвания - Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров. Според обвинението Джотолов е този, който е изпълнявал волята на Петров и принудително е събирал дългове.

"Прокуратурата изцяло се е подчинила на исканията Алексей Петров да бъде задържан на всяка цена", коментира адвокатката на Петров Ина Лулчева. Тя  отбеляза, че свидетелят Георги Цветанов, за когото се твърди, че е бил заплашван с убийство, е готов на всичко, за да послужи на обвинението и не е надежден свидетел.

Съдът отчете, че в началото на разследването Цветанов говори твърде общо за поведението на Петров спрямо него, а едва година по-късно си спомня шокиращи подробности за получени заплахи – Петров го удрял с лопата по главата и го заплашвал, че ще му извади зъбите с клещи и ще го прати на прокурор, съобщи "Всеки ден". Според магистратите това са “запомнящи се подробности” и няма как до този момент свидетелят да не ги е споменал в разпитите си. За травмите, които той твърди, че са му нанесени, няма медицински документи. Затова и няма как да има достоверни доказателства за опит за убийство.

Според прокуратурата обаче свидетел е разказал, че е виждал Цветанов окървавен и разплакан в офис на Петров. Според друг свидетел пък имало план за физическото унищожаване на четирима свидетели по делото. Прокурорът се мотивира и с факта, че срещу имущество на свидетелите имало “злоумишлено поведение” – на един му откраднали колата, на друг стреляли с въздушна пушка по автомобила му, на трети намерили кучето мъртво малко преди да отиде на разпит.
“Всички знаем, че Алексей Петров няма да извърши такива неща, особено след като разполага с такива момчета като Марчело Джотолов и Антон Петров”, посочи прокурор Костов.

Прокуратурата обяви, че ще обжалва решението пред Софийския апелативен съд.

Последна актуализация в 15,30 ч.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Алексей Петров излезе и от домашния арест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди