изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:24 EEST
3 дни траур за 4-ма загинали в катастрофа младежи    
Общество Кметът на община Левски обяви тридневен траур в града от днес за почитане паметта на четиримата младежи, които загинаха при тежката катастрофа снощи в района на Славяново. Това съобщи заместник-кметът на община Левски Борислав Цанов, цитиран от БТА. Той уточни, че жертвите са 19-годишният Мартин Любенов, 20-годишният Георги Георгиев и 21-годишните Михаил Антонов и Димитър Петков.

Катастрофата стана около 18.30 часа вчера между лек автомобил БМВ и микробус на международния път Плевен-Русе, на разклона за град Славяново, съобщи говорителят на ОДП-Плевен Марияна Цветкова.

19-годишният Мартин Любенов, който е бил зад волана на БМВ-то, предприел изпреварване на товарен микробус "Фолксваген Транспортер", но изгубил контрол и колата изхвърчала от платното, след което се ударил в крайпътно дърво. При силния удар БМВ-то се е разцепило на две през средата, като дясната част е паднала на пътното платно. В нея се удря микробусът, управляван от 54-годишен мъж от село Обнова.

И четиримата младежи са починали на място. При огледа две от телата са намерени на дървото, а другите две са били разчленени и части от тях са открити в крайпътната нива. Тестът за алкохол на шофьора на буса е отрицателен. По първоначална информация причина за фаталната злополука е шофирането с превишена скорост на загиналия младеж, допълват от пресцентъра на ОДП-Плевен.

Други трима млади хора - на 21, 22 и 39 години, загинаха в събота в катастрофа край Хисаря.

Междувременно днес бе съобщено, че присъдата срещу перничанката, която през 2007 г. уби трима младежи при катастрофа, е потвърдена окончателно и тя влиза в затвора за 12 г. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

3 дни траур за 4-ма загинали в катастрофа младежи | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
3 дни траур за 4-ма загинали в катастрофа младежи
Автор: Anonymous да 2011-02-07 @ 21:49 EET
Ех,млади хора за къде бързате???????????????Карайте бавно.Жалко за младостта ви.
3 дни траур за 4-ма загинали в катастрофа младежи
Автор: Anonymous да 2011-02-08 @ 16:59 EET

За съжаление вече изпреварванията стават при много високи скорости... Неопитните водачи, пък и опитните понякога, не винаги точно съобразяват риска от изменение в пътната обстановка.

За съжаление и състоянието на пътищата (маркировка, настилка и ширина) не съответстват на бързината на МПС. Някак си малко се работи за осигуряване на човешката безопасност. Амин.

3 дни траур за 4-ма загинали в катастрофа младежи
Автор: Anonymous да 2011-02-09 @ 09:55 EET
Защо винаги има някой който да каже "не видяхте ли дупките на пътя...те са виновни..."? Защо никой никога не казва с колко се е движел автомобила.Замислете се,ако автомобила се е движел със скорост,която е в ограниченията дали е щяло да настъпи този фатален край?Дали е нямало младежите да сред нас сега? Както малко по-нагоре се казва,защо никога не се търси вина в възпитанието на шофьорите?Няма значение колко са бързи и мощни тези машини,все пак без нас те са просто купчина желязо,която неможе сама да се оправлява?!?!? Няма възпитание на пътя,няма възпитание в младите шофьори! Разберете че за състезания,гонки и т.н. си има определени места с определени норми доказвайте се там колко можете Вие като шофьори и колко могат машините Ви. Не убивайте невинни хора по пътищата. Към семействата на загиналите изказвам искренни съболезнования,защото болката е просто неуписуема и както казва стара китаиска поговорка"....когато изгубиш детето си,загубваш и душата си...." На семействата на загиналите няма да е лесно и никога приживе няма да могат да "преглътнат" болката и горчивината от случилото се,няма и да има кой и с какво да им помогне.Остава само да се молим за душите на загиналите деца да намерят покой.Нека почиват в мир!Поклон пред светлата им памет!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди