изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:47 EET
РЗС: ДАНС фабрикува ”доказателства”    
ПолитикаРЗС ще внесе сигнал до комисиите за борба с корупцията и конфликт на интереси и за контрол на ДАНС да проверят кадрови агенти за фалшифициране на подписката за референдум за Велико народно събрание. През януари проверка на ДАНС установи закононарушения и манипулиране в подписката на РЗС за предсрочно прекратяване на мандата на 41-то Народно събрание и референдум за приемане на нова Конституция. Проверката започна след сигнал на председателя на парламента Цецка Цачева, която съобщи, че е получила видеозапис, който изобличава РЗС.

Сега от РЗС твърдят, че са получили информация, уличаваща агентите на ДАНС в "целенасочени и планирани действия за компрометиране подписката".
По разпореждане на ръководството на агенцията двама кадрови агенти - Красимир Христов и Сашо Билев, "са фабрикували несъществуващи "доказателства", които да изкарат подписката уж фалшифицирана", твърдят от партията на Яне Янев. Под натиска на ръководството в това "активно мероприятие" участвали и други агенти от централата на ДАНС, които "впоследствие разбрали грешката си".

Според РЗС кадровите агенти са се снабдили с формуляри от сайта на партията и от регионални пунктове в страната. Вписаните данни били взети от ГРАО, банки, застрахователни дружества и други големи компании. Фабрикуваните фалшиви формуляри били изпращани по пощата на Инициативния комитет или били предавани в регионалните пунктове из страната.
РЗС ще настоява резултатите от проверката на двете парламентарни комисии да се предоставят на прокуратурата.

Два часа след съобщението на партията от ДАНС заявиха официално, че тези твърдения не отговарят на истината. Съществуват достатъчно механизми и компетентни органи, чрез които да се потвърди несъстоятелността на тези твърдения – прокуратурата и парламентарната Комисия за контрол на ДАНС, заявиха от агенцията.
"ДАНС разглежда днешните изявления на РЗС като груб опит за оказване на натиск при извършването на проверка, възложена от компетентната прокуратура. ДАНС извършва действия само в рамките на предоставената й по закон компетентност. Ръководството на ДАНС ще подкрепи всички служители на агенцията, лично засегнати от твърденията на РЗС, в защитата на правата им по съответния законов ред", се казва още в съобщението.

В същото време и отцепници от РЗС обявиха, че подписката е била манипулирана под натиска на самия Яне Янев, съобщи Дарик радио. Тодор Великов и Атанас Железчев, които подадоха оставки, допълниха, че фалшификации са правени от двама души от партията, които сега се притесняват, че вината ще им бъде прехвърлена. Великов и Железчев допълниха, че имат подозрения за използвани лични данни на хора, взети от полиците им в застрахователни компании.
Великов обясни, че за месец и половина от началото на подписката за референдум са били събрани 36 000 подписа. Тогава той все още бил в РЗС. Следващите месец и половина, когато напуснал, изведнъж били събрани над 500 000 подписа.

Последна актуализация в 17,30 ч.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

РЗС: ДАНС фабрикува ”доказателства” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди