изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-09 @ 08:45 EEST
ВИСОК КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ ПРИСЪДИХА НА ОБЩИНАТА В ДОБРИЧ    
НовиниДългосрочен кредитен рейтинг bgAа2 – стабилна перспектива е присъден на община Добрич от „Агенция за кредитни рейтинги и анализи" АД, съобщиха от кметството.

Оценката в краткосрочен план е най–високата по скалата на Агенцията – bgP – 1. Рейтингът на Община Добрич bgAa3 е от  инвестиционен клас и отразява високо качество и много нисък кредитен риск. Сред положителните фактори, които влияят върху рейтинга се посочват разумното управление, ниските дългосрочни задължения, които не се очаква да влошат финансовото състояние на общината. Отчита се, че през разглеждания период общината незначителни по размер просрочени задължения и е предприела мерки за тяхното събиране. Както и това, че управленският екип осъзнава необходимостта да се финансират  проекти по програмите, както и средства от фирми и извънбюджетните сметки и фондове на общината. Общината има реализирани проекти по различни донорски програми. Анализаторите посочват още, че общината в Добрич има реализиран излишък в края на разглежданите години, който се дължи на по-добро балансиране на приходната и разходната част на бюджета.
По отношение на бизнес–климата, агенцията анализира дейността на  общината към развитие на икономиката на местно равнище и подобряване на жизнения стандарт на населението. Анализаторите отчитат, че за периода 2005-2010г. бюджетът на общината отчита стабилна тенденция на нарастване от 32.7 милиона лева до 40 милиона лева в края на 2009 г., но икономическата и финансовата криза води до общо влошаване на финансовото състояние на публичните субекти в страната, което е отразено и в номиналното намаляване на бюджета на общината. Към края на ноември 2010 г. общите приходи на община Добрич възлизат на 39.3 милиона лева, като се очаква в края на годината да достигнат нивата от предходната година, въпреки че заложените в плана за бюджета приходи възлизат на 47.7 милиона лева. В анализа се посочва още, че въпреки финансовата криза, общината в Добрич се стреми да управлява разумно всички налични ресурси и да използва алтернативни източници за финансиране на заложената програма за управление, посочват още от кметството.
 


Сходни връзки

ВИСОК КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ ПРИСЪДИХА НА ОБЩИНАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди