изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:27 EEST
ЗАПОЧВАТ ЕЖЕГОДНИ ПРЕГЛЕДИ НА ПЛАВАТЕЛНИТЕ СЪДОВЕ    
НовиниДирекция "Морска администрация" Варна, ще започне ежегодните прегледи и освидетелстване на малки плавателни съдове до 40БРТ, регистрирани към боцманатите в Бяла, Варна, Балчик, Каварна и Шабла.


Плавателните съдове трябва да бъдат надписани по траен начин в носовата част с регистрационни номера с размери най-малко 250 х 80 х 30 мм. Пристанището на регистрация да бъде написано в кърмовата част с букви с размери 200 х 70 х 20 мм. Снабдяването и оборудването (индивидуални спасителни средства, противопожарно оборудване, средства за осушение, сигнални средства, навигационно, радиооборудване и др.), трябва да бъдат маркирани с траен надпис идентифициращ принадлежността към плавателния съд. По време на прегледа собствениците на плавателните съдове трябва да представят следните документи: “Свидетелство за регистрация” и “Контролен талон”, Протокол от преглед на предшестващата година, “Свидетелство за годност” (ако има издадено),  Свидетелства за правоспособност на екипажа и Документ от Финансова служба за платен данък.
Собствениците, които не възнамеряват да експлоатират през 2011 г. плавателните си съдове са длъжни да декларират това преди или по време на прегледа и заверят “Контролен талон” – “Извън експлоатация”.
Плавателните съдове на собственици не заявили преглед или извеждане от експлоатация за 2011 г. ще бъдат служебно заличени от  регистъра на Д”МА”Варна  в срок до 3 /три/ месеца от датата на обявения преглед  на основание Наредба №1 на Министерството на транспорта за вписване в регистъра.  Собствениците на плавателни съдове възнамеряващи да извършват през летния сезон на 2011 год. “превоз на пътници” могат да получат допълнителна информация в боцманатите или в сектор “Малки кораби”, стая 312, Д”МА”Варна.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ЕЖЕГОДНИ ПРЕГЛЕДИ НА ПЛАВАТЕЛНИТЕ СЪДОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди