изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:25 EEST
МЛАДЕЖИТЕ НА ГЕРБ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ФОНД ИНВИТРО    
НовиниПредложение да бъдат отделени средства за създаването на фонд „ин витро”, който да подпомогне на двойки с репродуктивни, са внесли по време на общественото обсъждане с младежките организации на бюджета на община Добрич членовете на младежката организация на ПП ГЕРБ, съобщиха оттам.

Младежите искат да се вземе предвид, че 98 двойки с такива проблеми са регистрирани в кабинета по репродуктивно здраве в ДКЦ I. Целта е със заделените средства да се подпомогнат двойките в процеса на изследвания и лечение по време на самото зачеване каквито средства не са заделени от държавния фонд “ин витро”. Една процедура струва около 2000 лв., което е непосилно за някои от двойките. Така сумата която искат да се задели от общината е около 20 000 лв. за да може поне 10 добруджанчета да се появят на бял свят през следващата година, коментират от МГЕРБ.
 От младежката организация обясниха, че такива практики вече са били внесени в някои общини в България и показват много добри резултати. Общините с такива практики ясно са поставили критерии за подпомагане, сред които отседналост в самата община и реално доказана невъзможност да си заплатят сумата бъдещите родители.
 


Сходни връзки

МЛАДЕЖИТЕ НА ГЕРБ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ФОНД ИНВИТРО | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МЛАДЕЖИТЕ НА ГЕРБ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ФОНД ИНВИТРО
Автор: Anonymous да 2011-02-09 @ 09:01 EET
ВМРО предлага общинска програма “ин витро” Публикувано на 27.01.2011

Общинските съветници от ВМРО доц. д-р Милен Михов и Николай Цонев предлагат да бъде създадена Общинска програма за подпомагане на семействата, които са решили да ползват процедурата “ин витро”. За целта те ще поискат да бъдат отделени 30 000 лв. от разходната част на бюджета, а максималната еднократна помощ за семейство с репродуктивни проблеми да е в размер до 3000 лв.. Това би дало възможност всяка година Програмата да помогне на десет семейства в Общината

МЛАДЕЖИТЕ НА ГЕРБ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ФОНД ИНВИТРО
Автор: Anonymous да 2011-02-09 @ 09:03 EET
Радващо е, че взимат пример от колегите си във Велико Търново.    д-р Маринов
МЛАДЕЖИТЕ НА ГЕРБ ПРЕДЛАГАТ СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ФОНД ИНВИТРО
Автор: Anonymous да 2011-02-09 @ 11:00 EET
инициативата е достатъчно благородна , но нека младежите се вземат малко в ръце и да се стегнат в кръста и да започнат да работят по стария начин - да не разчитат на белите престилки а на пишките си.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди