изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:11 EEST
ЛАЙЪНС КЛУБ ДАРИ НАД 8 ХИЛ. ЛВ. НА КУЛТУРАТА В ДОБРИЧ    
Общество"Лъвовете" от Добрич отново с номинация за най-добър клуб в страната. За първи път на Пролетния си бал те ще дадат и три приза "Златен Лайънс"

На нарочна пресконференция вчера президентът на Лайънс клуб Добрич Ванко Иванов и майсторът на церемониите в клуба Веселин Василев отчетоха събраните средства от Коледния си благотворителен бал и връчиха парични дарения на културни институти в града. "От нашето благотворително мероприятие ние събрахме 32 хил. лева. Това са средства, с които продължаваме работата си по основния проект - превенция на детското зрение, както и вторият ни проект "Майките на Лайънс" - каза Иванов. Той заяви, че мобилните апарати и двамата специалисти офталмолози през миналата година са успели да посетят и прегледат 2500 деца от детските градини в областта. "Лъвовете" продължават да финансират и втория си проект, по който студенти по педагогика от колежа на Шуменския университет полагат грижи за деца от Дома за медико-социални грижи в Добрич. В рамките на този проект д-р Георгиева, която е и най-новият член на клуба, назначи една от завършващите студентки на работа в дома.
"Както бяхме обявили по време на Коледния си бал, тази година решихме са подпомогнем със средства и няколко културни института" - обяви още Ванко Иванов. Вчера президентът на клуба раздаде от името на клуба 8500 лв. на представителите на 6 културни институции. Официално той подписа договори за дарения и връчи суми от по 1500 лв. на ръководителя на ПФА "Добруджа" Стоян Господинов, на диригента на Духов оркестър - Стоян Монов, както и на Евелина Арабаджиева - представител на Камерен оркестър Добрич. По 500 лв. дарение получиха още студиото за поп-рок изпълнители "Сарандев" с ръководител Божана Байчева и ръководителят  на оркестър "Бисери" Живко Желев, който ще изработи заедно с оркестъра 100 диска с логото на клуба. Иванов обяви още, че клубът ежегодно осигурява награда от 500 лв. за оригинална песен на традиционния конкурс за млади поп-рок изпълнители "Сарандев". Иванов добави, че преди заминаването си добричката рок група "Сайлънс" са получили дарение от 3 хил. лв. за подпомагане на новия диск, който записват в Англия. Представителите на културните институции единодушно заявиха, че за първи път от години някой им подава ръка, като увериха, че средствата ще бъдат разходвани за подобряване качеството на културния продукт. Е. Арабаджиев пожела клубът да подпомогне талантливо момче - цигулар, ученик в музикална паралелка в СОУ "Св. Кл. Охридски". В тази връзка В. Иванов обяви, че това е само началото за подпомагане на културните институции в града, като добави: "Ние планираме различни форми и първата от тях ще е образователна вечер за членовете на клуба, проведена от Български камерен оркестър Добрич с диригент Алексей Измирлиев.
Не без гордост Ванко Иванов обяви, че добричкият клуб тази година е номиниран за най-добър клуб в страната. Преди три години добричките "лъвове" са получавали престижното отличие.
Майсторът на церемониите Веселин Василев обяви, че за първи път тази година по време на пролетния си бал, който ще се проведе на 16 април, Лайънс клуб ще връчи три приза "Златен Лайънс" за принос към движението. Единият ще е за спонсор на годината, другият - за деец на годината и третата награда ще е за журналист или медия, отразявала най-добре работата на клуба. "Наградите са специални статуетки, изработени от нашия приятел - скулпторът Димитър Янков" - разкри още Василев. Той добави, че приятелите са решили на всеки свой бал да канят по една културна институция. "Мотото ни е - "Не на чуждата халтура, да на нашата култура" - обобщи Василев.
 


Сходни връзки

ЛАЙЪНС КЛУБ ДАРИ НАД 8 ХИЛ. ЛВ. НА КУЛТУРАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди