изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:29 EET
СЛАЛОМ НА ГЕОРГИ ПЕТРОВ В БАНСКО    
КултураГеорги Петров гостува в "Кемпински Хотел Гранд Арена" в Банско с актуалната си изложба-живопис "Слалом на художника Георги Петров - Разказвачът на бели приказки". Това става ясно от сайта на твореца, който е родом от Добрич.


След успешното представяне на изложбата "Парола Любов" в САЩ (Ню Джърси, Бостон, Ню Йорк и Питсбърг) през пролетта на 2010, сега Петров води в Банско своя колоритен слалом между цветовете, между топлото и студеното, между бялото и черното, равнината и планината, деня и нощта. Доминираща все пак в зимните му и нощни приказки е белотата, която присъства почти във всичките му платна - един осезаем източник на светлина и позитивизъм, който вдъхновява и очарова зрителя с белите приказки за живота, пише още в публикацията в интернет страницата на художника.
 


Сходни връзки

СЛАЛОМ НА ГЕОРГИ ПЕТРОВ В БАНСКО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЛАЛОМ НА ГЕОРГИ ПЕТРОВ В БАНСКО
Автор: Anonymous да 2011-02-12 @ 09:42 EET
Защо вземате информацията си от саита на този хвалещ себе си  художник, попитайте изкуствоведите и колегите му , разходете се да изложбата му,  а не преписвайте хвалебствията на майка му - Г. Пертова. В изкуството без морал не става !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди