изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:42 EEST
НАД 1,3 МЛН. ЛЕВА ЗА СТАДИОНА В БАЛЧИК    
НовиниНад 1 милион и 300 хил.лв. са средствата за реконструкция на стадиона в Балчик, които са заложени за тази година.

Договорът с изпълнителите е вече подписан, очаква се да излезе строителното разрешение, информира кметът Николай Ангелов.

Причината за забавянето е, че в проекта има предвидено изграждане на трафопост и е необходимо съгласуване с “Е.ОН България”. Основният проблем да не може да бъде лицензиран стадионът за мачовете е, че няма достатъчна ширина на терена – не ни стигат 4 м, посочи Ангелов. Той обясни, че от страната на болницата ще бъде съборено всичко и разширението ще бъде за сметка на трибуните. След това ще бъде направен отново дренаж на терена.  Скатът няма да бъде взривяван, малко ще се загуби от чара на стадиона, но седалките ще станат така, както трябва – сподели кметът. За да могат да се съберат 3000 зрители, от страната на дерето ще бъде изградена допълнителна секция – метална конструкция със седалки.

Ангелов има идея в бъдеще да бъде направено още едно игрище с изкуствена настилка, като след него идва ред на спортна зала.

Първата копка за старта на работата ще бъде направена в началото на месец март, а на публично място ще бъде изнесен проектът на новото спортно съоръжение.

Текст Марияна Върбанова

 


Сходни връзки

НАД 1,3 МЛН. ЛЕВА ЗА СТАДИОНА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди