изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
СПОРЕД МАГИСТРАТИ: СЛАБ КОНТРОЛ ЗА УНИЩОЖЕНИ СРС-та    
НовиниСамо за януари 2011 г. са поискани и дадени около 20 разрешителни за СРС-та


"Трябва да има законодателна промяна и да се създаде независим орган извън съдебната система, който да упражнява контрол по унищожаването на файлове от СРС-та" - заяви на нарочна пресконференция пред медиите председателят на Окръжния съд в Добрич Енчо Енчев. Той добави, че около това мнение са се обединили магистратите от цялата страна на провелото се миналата седмица работно заседание, в което участие са взели още главния прокурор Борис Велчев, Стефан Петров от Висшия съдебен съвет, както и представители на ВКС. "Ние реално подписваме разрешителни за унищожаването на файлове, но не ги виждаме" - обясни Енчев. Той добави още, че тема на обсъждане е била и липсата на образец за регистрация на СРС-та, като всеки съд в страната прави това по свой начин. Магистратите са се обединили около решение ВСС да създаде унифициран образец за въвеждане на единна практика за водене на регистър, каза още съдия Енчев.
Той припомни, че за миналата година Окръжният съд в Добрич е издал общо 474 броя разрешителни за СРС-та, от които 206 са за подслушване, 54 - за наблюдение и 2 за белязани банкноти. Срещу 132 лица от областта са прилагани специалните разузнавателни средства, добави Енчев, като отчете, че през 2010 г. са приключени с осъдителни присъди 10 дела, по които е имало внесени веществени доказателствени средства от СРС-та. На въпрос на медиите Енчев заяви, че за първия месец на тази година вече има издадени около 20 броя разрешителни.
 


Сходни връзки

СПОРЕД МАГИСТРАТИ: СЛАБ КОНТРОЛ ЗА УНИЩОЖЕНИ СРС-та | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди