изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:19 EEST
СВОДНИК СЕ СЪГЛАСИ ДА ГО ДАДЕМ НА НЕМСКИТЕ ВЛАСТИ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд ще обяви решението си на 15 февруари по искането на немския Районен съд в Брауншвайг за предаване на 28-годишния Севдалин А.

Вчера той заяви пред съда, че желае да бъде екстрадиран, колкото се може по-бързо.

Срещу него е издадена Европейска заповед за арест по наказателно производство за сводничество и трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Престъплението е извършено в периода 01.06.2010 г. – 26.08.2010 г. В Европейската заповед за арест е посочено, че в съучастие с друга българка, Севдалин А. е превел 19 годишна добричлийка до гр. Брауншвайг с фалшиво обещание да й намери работа в кафене, където да получава заплащане до 1000 евро на ден. Той й взел личните документи и с побой я принудил да работи като проститутка. Приходите от тази дейност били събирани от другото лице и предавани на Севдалин А. 19-годишната получавала само храна и можела да напуска жилището, придружена от другата обвиняема по делото. Севдалин А. заплашвал девойката, че ще я убие и нарани. Престъплението се наказва по немския Наказателен кодекс с лишаване от свобода до 15 години.

Добричкият окръжен съд даде три дневен срок на Севдалин А., в който той писмено може да се откаже от доброволното си съгласие за предаване на германските съдебни власти.

28-годишният е с мярка за неотклонение задържане под стража.

 

           

 


Сходни връзки

СВОДНИК СЕ СЪГЛАСИ ДА ГО ДАДЕМ НА НЕМСКИТЕ ВЛАСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди