изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:32 EEST
ПОДАВАМЕ ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ С БАРКОД    
ИкономикаОт приходната агенция - офис Добрич съобщиха, че до 10 февруари са били подадени общо 1431 броя декларации за облагане доходите на физическите лица. От тях 1350 броя са постъпили в офиса на НАП и 81 – по електронен път.

От петък вече формулярът на декларацията за облагане на доходите на физическите лица с баркод е достъпна на интернет страницата на НАП – www.nap.bg. Оттам припомнят, че тя е електронно копие на подоходната декларация за 2010 г. Документът може да бъде попълнен на компютър и не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че в попълнената декларация няма да има технически грешки, защото всички изчисления във формуляра се извършват автоматично. В нея се въвеждат единствено данните за получените доходи и удържаните през годината авансов данък и осигурителни вноски. Всички останали изчисления на нормативно признатите разходи и данъка за довнасяне се извършват автоматично, поясняват още експертите от приходното ведомство.
След като се попълни електронно, декларацията трябва да се разпечата на принтер и да се подпише собственоръчно. Именно при разпечатването й се генерира баркод, който съдържа цялата попълнена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП при сканиране и без човешка намеса. Подаването й става по начина, по който се подават и обикновените декларации - изпращане по пощата, или  на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.
Освен декларации за облагане доходите на физическите лица, до 10 февруари в офиса на НАП са постъпили и 2367 декларации за облагане с корпоративен данък, като в офиса са внесени 385 броя, а останалите 1982 броя са подадени по електронен път, допълват от приходната агенция.
Всеки, който има нужда от допълнителна информация за попълването и подаването на данъчни декларации, може да позвъни на цената на един градски разговор на единния телефон на НАП 0700 18 700 или да провери интернет-страницата на приходната агенция - www.nap.bg.
 


Сходни връзки

ПОДАВАМЕ ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ С БАРКОД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди