изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:43 EEST
Вера се пренесе при Ванга    
Общество Вера Кочовска се пренесе при Ванга. Световноизвестната лечителка и ясновидка почина на 65 г. в дома си в 21,30 часа в петък вечерта. Отишла си в оня, по-добрия свят спокойна, в часа, в който по навик заспива. Само рязко отворила очи, не усетила болка, разказаха децата й Десислава и Николай вчера в Плевен. До нея била една от медицинските сестри, които я гледали. Тъкмо се сменила с колежката й.

Майка ми бе вярваща жена и до последно бе уверена, че Божията воля предопределя делата ни, включително и нейните възможности да вижда в бъдещето и да лекува, обясни вчера почернената Десислава. Дъщерята бе категорична, че майка й не парадирала с религиозност. "Тя гледаше на вярата подобно на Ванга. Всъщност двете жени бяха много близки. Ако майка ми пътуваше към Петрич, Ванга не искаше да приема никого, преди тя да пристигне. Веднъж й донесе подарък жилетка от Япония. Баба Ванга каза: "Сложи я тук, до мене, че ще я откраднат, от нас двете много крадат", спомни си момичето.
По думите на Десислава Вера със сигурност предусетила края си, докато гаснеше. Но никога не би ми казала, обяснява Деси. За последно  Вера изпратила дъщеря си със заръки да учи и да си вземе изпитите в Шумен, където следва социални дейности. Предишният ден двете се чули по телефона и момичето се похвалило с три успешно взети изпита. Деси работи и едновременно следва редовно. "Мама обеща да ми помага финансово и го правеше въпреки състоянието си", разказва почернената млада жена. Брат й бил в София, когато го застигнала лошата новина. Той работи на аерогарата в ръководството на въздушното движение. Николай се обадил с лошата вест на сестра си, а тя дълго отказвала да повярва, че това се е случило.
Преди седмица състоянието на Кочовска видимо се влошило, но тя настояла да остане вкъщи. Според смъртния акт причина за смъртта й е остра сърдечна и дихателна недостатъчност, но лекарите разчитат зад стандартната фраза комплексното изтощаване на организма й след преживените болести.
Домът на Вера Кочовска вчера остана притихнал. Онемяха десетките стенни часовници, които тя колекционираше. Това бяха малкото подаръци, които тя вземаше от хората - останалите връщаше, каза дъщеря й. За да даде кураж на децата на Вера, в Плевен пристигна режисьорът Стилиян Атанасов и част от екипа му. Непосредствено преди последното й постъпване в болницата той снима филма "Феноменът Вера". От вчера по международната тв "Арт" непрекъснато въртяха клипове за лечителката от Плевен. "От нас тя май взе последния подарък. Донесохме й жаба от камъни "Сваровски", но доста треперихме да не ни я върне. Но нали жабата носи късмет, прие я", разказа режисьорът.
Депутатът Ивелин Николов от ГЕРБ обяви, че ще предложи в общинския съвет да се преименува улица на името на Вера Кочовска.
Здравето на Вера Кочовска тръгнало на зле от 2005 г., когато пророчицата и лечителка си счупи крака. Тя претърпя инсулт, а през декември 2010 г. бе приета по спешност в Правителствената болница в София. Там бе държана известно време в изкуствена кома. Пожела да я изпишат и посрещна Новата година в дома си в Плевен.
Евгени Горанов
 


Сходни връзки

Вера се пренесе при Ванга | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди