изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:34 EEST
Бившият гл. комисар на МВР: Ваньо Танов се срещаше с Темерута за преразпределение на наркопазара!    
Новини Бившият главен комисар на МВР Валентин Петров отправи тежки обвинения към шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов. Генералът, който беше принудително пенсиониран покрай скандалите със бивши агенти на ДС във властта, заяви в телевизионното предаване "Нека говорят", че Танов е осъществял многократни контакти с престъпния свят.

"В края на 2006 година Ваньо Танов провежда нерегламентирани срещи с Радослав Иванов-Темерута. На тях се е говорило за преразпределение на наркопазара в София и дори физическото отстраняване на някои лица", разкри Петров.

Той подчерта, че Танов не е документирал по никакъв начин срещите си и това ги прави незаконни. "В момента, когато Темерута беше прострелян пред Шесто РПУ, пътувах в една кола с Ваньо Танов. Обадиха ни се почти едновременно. Той пребледня, изпоти се и сам ми разказа, че по същото време е трябвало да бъдат заедно. В последния момент обаче срещата се провалила заради пътуване на Танов. Малко по-късно проверих дали това е документирано. Оказа се, че няма нищо. Всичко това съм го разказал на хората, които разследваха стрелбата по Темерута", обяви бившият главен комисар на МВР.

Валентин Петров потвърди, че отношението му към Танов въобще не е добро и възмути как така един и същи човек може в рамките на няколко години да "тресе правителства". Той обясни, че навремето е бил против назначението на Ваньо Танов начело на ГДБОП.

Петров обвини настоящия митнически шеф в нерегламентирани контакти с черногореца Будимир Куйович, като дори го обвини, че е обещал да съдейства за издаването на документи на съдения за трафик на наркотици подземен бос. "За всичко това има документи. Сред тях са телефонни разговори с участието на Танов", категоричен бе Валентин Петров.

Той алармира и за преговори на митничар №1 с пловдивчанина Минчо Овчаров, на които поел отговорност да забави разследване срещу него, ако в замяна получи компромати срещу Валентин Петров. /БЛИЦ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Бившият гл. комисар на МВР: Ваньо Танов се срещаше с Темерута за преразпределение на наркопазара! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди