изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:30 EEST
Последно: При Доган нямало конфликт на интереси    
НовиниПетчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши, че лидерът на ДПС Ахмед Доган не е изпаднал в конфликт на интереси, след като е получил хонорар от 1,5 млн. лв. от "Минстрой холдинг" по проекта "Цанков Камък". Искането за установяване на конфликт на интереси бе направено с доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при Народното събрание, приет с решение по протокол. Съдът осъди Народното събрание да заплати на Доган направени по делото разноски допълнително в размер на 300 лв.


Решението на съда е окончателно, предаде БТА.

Предното решение на тричленен състав на ВАС, че няма конфликт на интереси, е от октовмри 2010 г.

На едно от последните заседания по делото през януари тази година от държавното обвинение обясниха, че има конфликт, защото няма доказателства, че Доган има експертни качества, а и като част от консултативния съвет на Тройната коалиция на предишното управление е можел да въздейства на решения на правителството за енергийната политика на страната.
Прокурорите изтъкнаха като доказателство и политическото изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан за разпределението на порциите във властта.

Неговият защитник Румен Еленски възрази срещу това като каза, че да се правят правни изводи от политическо изказване е недопустимо, защото то винаги е основано на хиперболи и метафори. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Последно: При Доган нямало конфликт на интереси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди