изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:29 EEST
ИСКАТ НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ДОБРУДЖА    
ПолитикаПред медиите в Добрич общинският съветник от БСП Диян Дяков обяви, че на идната сесия ще бъде внесена докладна за подкрепа на искане за обявяване на национален ден на Добруджа. "Вече сме говорили с колеги и от другите партии. Смятаме също да се обърнем с призив и към другите Общински съвети в областта, а също така да поискаме подкрепа за идеята си от общини в Силистра.

В исторически план с подписването на Крайовския договор от страна на правителството на страната ни през 1940 г. отново в пределите на България се връща територията на Южна Добруджа. Освобождението си от румънската окупация в рамките на две седмици празнуват множество добруджански общини. Идеята ни е да потърсим съдействието и да поискаме подкрепата и на депутатите от региона, които да лобират и Министерски съвет да внесе искане в парламента за обявяване на Ден на Добруджа" - поясни Дяков. Той и областният лидер на БСП Владимир Калчев обявиха още пред журналисти няколко основни пункта в бюджет 2011 на община град Добрич, които по думите им са "притеснителни". "Има тревожни тенденции в отчета на бюджет 2010 и предлагания 2011. Бюджетът на общината за настоящата година е лесен за изпълнение и не е амбициозен. Заложените приходи превишават заемите на общината" - каза Вл. Калчев. Като притеснителен той определи и фактът, че за разходи за чистота са планирани за тази година 5 156 хил. лв., докато планираните приходи от такса "битови отпадъци" са в размер на 3 600 хил. лв. "Няма ясно за средната работна заплата в общинската администрация" - каза още Калчев.
 


Сходни връзки

ИСКАТ НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди