изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:07 EET
9 неща, с които бебето ви променя веднага    
ЛюбопитноРаждането на дете е рязка граница, която разделя живота на жената на „преди“ и „след това“. Малкото бебе преобразява дневния ни режим, храненето, навиците, мисленето ни, приятелския ни кръг. Прави го неусетно, но трайно. Ето 9 неща, с които бебето променя младата жена и я превръща в майка.

1. Страницата ви във фейсбук е пълна със снимки на бебето ви. Дори аватарът ви в социалните мрежи и форумите е бебешко лице или детска играчка.
2. Променяте речника си – ще започнете да използвате думи, които никога преди не сте изговаряли. Думи без смисъл, смешно звучащи, дори глупаво – само за да се включите в невинния и чист бебешки свят. Ще съчинявате простички римушки, които звучат нежно и успокояващо. Нани нанко нанче, сладкото ми юначе; мое малко гугуленце; момченце-бубуленце, момиченце-кокиченце и др.
3. Купувате си книжки с детски стихотворения и приказки, музикални дискове с детски приспивни песнички или ще разпитате вашите майка и баба какви песнички са ви пяли, когато сте били малки. Ще научите някои от тях наизуст и ще успокоявате бебчето си с тях.
4. Независимо, че сте се заклевали да не го правите, вие говорите непрекъснато за гърди, кърма и кърмене.
5. Изведнъж, съвсем неочаквано гърдите ви ще спаднат и ще ви се струва, че са станали направо плоски. Ужас! Спасението е само в скъп сутиен.
6. Непознати хора ви приближават на улицата и ще ви дават съвети за майчинството. Други искат да погалят или щипнат бебето по бузката. Не им позволявайте, защото не е хигиенично.
7. Вместо да сърфирате по сайтове с мода, козметика и бельо, вие се ровите в странички за хранене на бебето и модерно възпитание.
8. Променяте приятелския си кръг – излизате само приятелки, които имат бебе или обичат децата.
9. Разпитвате за сладкарници, кафенета и ресторанти за непушачи.
Да бъдеш майка е най-прекрасното нещо на този свят! Не се страхувайте и срамувайте да се държите като майки, защото бебето ви има нужда точно от това.

http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

9 неща, с които бебето ви променя веднага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди