изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:21 EEST
Добричкият окръжен съд допусна предаване на 28-годишен по искане на германските съдебни власти    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест и предаване на Севдалин А. от Добрич на германските съдебни власти. 28-годишният мъж не е оттеглил даденото на 10.02.2011 г. съгласие доброволно да бъде предаден. В последната си дума днес отново заяви желание да бъде изпратен по-бързо.

Адвокатът на подсъдимия също помоли да бъде уважено направеното от прокуратурата на германския град Брауншвайг искане. Защитникът изтъкна, че не са налице предпоставки то да бъде отказано и  предвид съгласието на неговия подзащитен.

Пресцентърът припомня, че срещу Севдалин А. е издадена Европейска заповед за арест по наказателно производство за сводничество и трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Престъплението е извършено в периода 01.06.2010 г. – 26.08.2010 г. В Европейската заповед за арест е посочено, че в съучастие с друга българка, Севдалин А. е превел 19 годишна добричлийка до гр. Брауншвайг с фалшиво обещание да й намери работа в кафене, където да получава заплащане до 1000 EUR на ден. Той й взел личните документи и с побой я принудил да работи като проститутка. Приходите от тази дейност били събирани от другото лице и предавани на Севдалин А. 19-годишната получавала само храна и можела да напуска жилището, придружена от другата обвиняема по делото. Севдалин А. заплашвал девойката, че ще я убие и нарани. Престъплението се наказва по немския Наказателен кодекс с лишаване от свобода до 15 години.

Днес Добричкият окръжен съд потвърди взетата спрямо Севдалин А мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото му предаване на издаващата Европейската заповед за арест държава. До тогава той да пребивава в Затвора Варна, разпореди съдът.

 

15.02.2011 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд допусна предаване на 28-годишен по искане на германските съдебни власти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди