изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:00 EEST
МИНИСТЕРСТВО ДАВА 60 ХИЛ. ЛВ. ЗА РЕМОНТ    
ОбразованиеЧаст от сградата, в която се помещава БСП в Добрич ще се превърне в център за обучения на педадогически кадри.

За НДТ началникът на образователния инспекторат в Добрич Петър Петров заяви, че и преди базата е била районен център за квалификация на педагогически кадри. Още в края на 2010 г. образователното министерство е поискало отново да възобнови този център. “В последните години в тази част от сградата се помещаваше център, в който, според подписаните договори с ВУЗ-ове в страната, се приемаха записвания за кандидат-студентски изпити. Това беше с цел да не се налага пътуване на кандидат-студентите до отдалечени ВУЗ-ове. По закон обаче инспекторатът не може да извършва такава дейност и може би тази дейност ще се наложи да се премести на друго място. Министерството на образованието е заложило 60 хил. лв. за ремонт на сградата. Идеята е да имаме един център, в който да се правят поддържащи обучения за педагогическия персонал през годината, за да се избегнат разходите за наеми на зали и други, след като министерството разполага с удобна сграда” – каза още Петров. По думите му ще бъде оборудвана зала с вместимост за 30 души, което ще е напълно достатъчно за такива поддържащи през годината обучения на педагози. Обучителният център няма да извършва преквалификация на учители. Обикновено педагозите от Добрич се явяват на обучения и изпити за по-висока квалификационна степен в центъра във Варна.
 


Сходни връзки

МИНИСТЕРСТВО ДАВА 60 ХИЛ. ЛВ. ЗА РЕМОНТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МИНИСТЕРСТВО ДАВА 60 ХИЛ. ЛВ. ЗА РЕМОНТ
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 09:25 EET
Според мен по добре да си ходят във Варна все пак е близко не е София .А тези пари да се използват за нещо  по- важно.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди