изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:45 EET
ОПУ – ДОБРИЧ, АЛАРМИРА ЗА ВАНДАЛСКИ ПРОЯВИ    
НовиниОт пресслужбата на Областно пътно управление /ОПУ/ в Добрич съобщиха, че в последно време се отчита тревожна тенденция за вандалско отношение към вертикалната сигнализация по републиканската пътна мрежа.

Оказва се, че масово се прострелват, изкривяват и дори изтръгват пътни знаци и табели. От началото на февруари 2011 г. са констатирани три кражби на знаци от група "Д25”, обозначаващи, че за използването на пътя се изисква платена винетна такса.  Кражбите са станали на пътищата за  селата Победа, Житница и Владимирово, добавят от управлението.
Неизвестни извършители миналата седмица са изтръгнали с бетона и съборили на земята новопоставени знаци по път Добрич-Ген.Тошево. Сигнализацията е част от изпълнението на дейностите по ЛОТ 6, като ремонтът на пътния участък бе открит лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Участъкът на вандалския акт е сравнително голям от село Генерал Колево до Генерал Тошево.
От пътното управление апелират ако станете свидетел на подобни деяния, да сигнализирате на дежурния телефон 058/655 177 или на тел 112.
Според чл. 53 от Закона за пътищата с глоба от 300 до 2000 лв. се наказват физически лица, които нанасят повреди или унищожават  пътища, пътни съоръжения и принадлежности на пътя, уточняват още от пресслужбата на управлението.
ОПУ-Добрич, през 2010 година е поставило 72 табели и знаци в обхвата на републиката пътна мрежа. Една част от тях са поставени на нови километрични положения, но по-големият брой са възстановени, след като са били откраднати или повредени. Най-много са поставените пътни знаци на територията на Районна пътна служба–Балчик. Там са подменени 36 знака.
 


Сходни връзки

ОПУ – ДОБРИЧ, АЛАРМИРА ЗА ВАНДАЛСКИ ПРОЯВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди