изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:10 EET
БЛИЗО 65 ХИЛ. ЛВ. ГЛОБА ЗА ИМИТАЦИЯ НА ЦЕЙЛОНСКИ ЧАЙ    
ИкономикаОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, съобщиха, че са установили извършено нарушение от страна на „Микра - АЯ” ООД, Хасково, за имитация на цейлонски чай.

Комисията е наложила имуществена санкция на дружеството в размер на 64 905 лв., както и 2 глоби по 1000 лв. на Славчо Ангелов и Христо Христов.
Производството на КЗК е установило, че продуктите на фирматао имитират марките черен цейлонски чай - Emona Brand и Resh, разпространявани от ЕТ ”Солотекс - Любомир Христов” на територията на Свиленград, Хасково и Харманли от 2001 г. При съпоставка на външния вид на опаковките на Emona Brand и Plantation Fresh Brand и Resh и Plantation Fresh, Комисията установи както фонетично, така и максимално сходство във външния вид на продуктите, с което е създадена реална опасност от възникване на заблуда у потребителите. Производството на КЗК освен това доказало, че Славчо Ангелов (управител на Микра-АЯ) и Христо Христов са регистрирали умишлено имитиращия дизайн на въпросните продукти, който впоследствие са прехвърлили като право на ползване на ответното дружество.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 65 ХИЛ. ЛВ. ГЛОБА ЗА ИМИТАЦИЯ НА ЦЕЙЛОНСКИ ЧАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди