изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:35 EEST
ФЕДЕРАЦИЯТА ПО БОКС Е НА ПЪТ ДА ПРЕЦАКА СТОЙКА ПЕТРОВА    
СпортТоп боксьорката Стойка Петрова е извън I група на списъка за олимпийска подготовка, който родната ни федерация е предоставила на БОК.

Вестник "Тема спорт" обяви, че в групата са Детелин Далаклиев, Младен Манев, Тервел Пулев, Радослав Пантелеев, Деница Йорданова и Десислава Лазарова. Това са имената, които щели да получават по 75 лева на ден.

С този ход родната ни централа прецаква Стойка, която е неизменна шампионка у нас през последните години. Добричлийката триумфира в първенството на страните членки на ЕС, а на световното завърши 11-а. Тя е фаворит да представя страната ни в кат. до 51 кг на Олимпиадата в Лондон. Резултатите показват, че добруджанката превъзхожда по успехи съотборничката си в националния тим Десислава Лазарова. В края на 2010-а Деница бе обявена за боксьорка №1 у вас. Втора в годишната класация на федерация бе Стойка Петрова, а трета - Десислава Лазарова. Сега се оказва, че първата и третата ще получат пари за олимпийска подготовка, а втората трябва да се спасява както може. 
И докато председателят на федерацията по бокс Марин Димитров забърква скандали, интриги и удари под кръста, то Стойка Петрова мисли само за едно - да демонстрира своите възможности там, където й е мястото - на ринга. Утре тя започва участието си в международния турнир "Странджа", в чиято програма за първи път има и дамски бокс. Предстои да бъдат определени най-добрите в трите олимпийски категории.
Симеон Чамов също изненадващо не е в I група на списъка за олимпийска подготовка. Националът от ЦСКА, който няма конкуренция у нас при 69-килограмовите, е научил, че е в III група, но така и не му се дава обяснение защо. Решението е било взето на УС на федерацията. И тук идва най-интересното - от началото на годината изобщо не се е събирал управителен съвет или поне никой не знае да е имало такъв.
При мъжете на ринга в Пазарджик пък ще се качи Мариян Момчев от БК Добруджа, който ще участва в кат. до 75 кг. Главен съдия ще бъде международният арбитър Ивелин Иванов, който е президент на БК Добруджа.

 


Сходни връзки

ФЕДЕРАЦИЯТА ПО БОКС Е НА ПЪТ ДА ПРЕЦАКА СТОЙКА ПЕТРОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди