изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:31 EEST
ГРИПНА ВАКАНЦИЯ    
Здраве

   От днес е обявена грипна ваканция в град Добрич, преустановяват се учебните занятия във всички училища до края на седмицата, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Петър Петров. Той е изпратил предложение за преустановяване на учебния процес в Добрич до общината, откъдето трябва да бъде издадена заповед за това на кмета.



Предложението е направено от РЗИ. То е взето на заседание на Оперативния щаб за борба с грипа и ОРЗ, каза за НДТ директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Розалина Брайкова. Тя допълни, че решението е съгласувано с Министерството на здравеопазването. Според д-р Брайкова, през последните дни се наблюдава увеличение на заболеваемостта в учебните заведения. По данни на директорите, в шест училища броят на отсъстващите поради болест деца надхвърля 30 процента.

Освен в Добрич, грипна ваканция от понеделник е обявена в училището в тервелското село Орляк, а от вчера - в училището в село Черна, община Добричка. От днес се преустановяват занятията и в училището в село Хитово.

Нямаме основание за обявяване на грипна епидемия в областта, каза директорът на РЗИ. Тя посочи, че дори има намаление на заболевамеостта в края на миналата седмица. Тогава тя е 188 на 10 000, докато в края на предходната седмица е била 206 на 10 000. Грипна епидемия в Добричка област може да бъде обявена при показатели 233 на 10 000. НДТ

 


Сходни връзки

ГРИПНА ВАКАНЦИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГРИПНА ВАКАНЦИЯ
Автор: Anonymous да 2011-02-16 @ 12:55 EET

Точно навреме обявиха грипната ваканция. Болните оздравяха, след тях се разболяха здравите, наистина сега е момента за ваканция. Целта на ваканцията е да не се разболяват децата, а сега те вече са болни , и без ваканция ще се лекуват вкъщи.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди