изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:50 EEST
Полицията осуетила разстрел на съдия    
Новини

Съдия се е разминал на косъм от разстрел. Известен русенски наркобос е бил задържан от полицията вчера, малко преди да дръпне спусъка срещу Десислав Любомиров от Софийски градски съд, съобщава в. "Стандарт". Засега няма официално съобщение за случая. Изданието се позовава на информация от полицаи. Престъпникът искал да си отмъсти на магистрата, от когото преди време получил тежка осъдителна присъда.



Белезниците щракнали около ръцете на наркобоса след месеци наблюдение. Това станало, след като в "Криминална полиция" получили сигнала за готвения разстрел от къртица в подземния свят, която трябвало да му помогне за мократа поръчка.

Русенецът наел квартира на стотина метра от жилището на семейство Любомирови, за да проучи навиците на мишената си. Служителите на МВР били готови да го арестуват още преди седмица, но от прокуратурата поискали още доказателства. Любомиров е бил поставен под денонощна охрана, за да не бъде рискуван животът му.

Съдията стана известен с това, че остави в ареста бившия военен министър Николай Цонев, колегата си съдия Петър Сантиров и ексглавния секретар на финансовото министерство Тенчо Попов след ареста им през април миналата година.

Преди това обаче той произнесе емблематична присъда за Русенско - срещу тартора на престъпна група Пламен Кунчев-Паци. Любомиров го призна за виновен в организирането и ръководеното на престъпна група и го осъди на 10 години затвор. Делото бе на специален отчет в Брюксел, но Паци не чу присъдата си, защото изчезна преди това.
Той и бандата му бяха задържани през 2007 година, като при операцията бяха иззети голямо количество различни наркотични вещества и оръжие. Тогава полицията обяви, че групата е контролирала близо 90% от наркопазара в Русе.
Досега няма потвърждение, че Паци е свързан с подготвяния разстрел на магистрата.

Съдия Десислав Любомиров е родом от Русе и започна работа в София само седмици преди да наложи най-тежката мярка за задържане срещу тримата. И съпругата му, която е съдийка, също вече работи в столичен съд, след кариера в дунавския град. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Полицията осуетила разстрел на съдия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди