изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:35 EEST
Разбиха престъпна група, ощетила бюджета с 200 млн. ДДС    
Ред и сигурност

Щети за над 140 милиона лева ДДС и над 60 милиона корпоративен данък е нанесла организирана престъпна група, разбита при специализирана операция полицейска операция в София. Това съобщиха от пресцентъра прокуратурата. Акцията е била проведена под ръководството на ВКП, съвместно със служители от НАП, Главна дирекция криминална полиция и Столична дирекция на полицията на МВР.



При акцията са били претърсени офиси на счетоводни къщи и търговски дружества, във връзка с извършени данъчни престъпления, от организирана престъпна група. Иззети са печати, документи, касови апарати и компютри от над 50 фирми, имащи отношение към извършените престъпления. По предварителни данни щетите за бюджета са за над 140 млн. лева ДДС и над 60 млн. лева корпоративен данък. Разследването продължава.

Шефът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов зави пред агенция „Фокус", че за първи път има операция по отношение на противодействието на ДДС измами при търговия със захар.

„Това е благодарение на доброто сътрудничество между НАП, МВР, ДАНС и прокуратурата", допълни той.

По думите му - миналата година през октомври е засечена група фирми, които търгуват със захар. „Бюджетът е ощетяван с милиони левове. В момента не мога да се ангажирам с цифра. Действа се по познатите схеми за източване на ДДС както със зърно, така и със захар, така и с горива", каза Красимир Стефанов.

Дейността на фирмите е била на територията на Пловдив, Стара Загора и София.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Разбиха престъпна група, ощетила бюджета с 200 млн. ДДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди