изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:07 EEST
Шефът на ДАНС подаде оставка    
Ред и сигурност

Като мотив за оставката си Йовчев изтъква оценката на министър-председателя за цялостната дейност на ръководената от него Държавна агенция "Национална сигурност"



Председателят на  Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев е подал оставка, съобщи Агенция "Фокус". Йовчев е депозирал в министерския съвет молбата си до министър-председателя Бойко Борисов за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Като мотив за оставката си Йовчев изтъква оценката на министър-председателя за цялостната дейност на ръководената от него Държавна агенция "Национална сигурност". "Неколкократно изразеното недоверие към мен като председател на ДАНС" е друг от основните мотиви на Йовчев.

"Неоправдаване на очакванията на премиера по отношение на това кои следва да бъдат приоритетите и какво конкретно следва да върши агенцията, съгласно действащия в момента Закон за ДАНС" е третият мотив, посочен в молбата на Цветлин Йовчев, цитирана от "Фокус".
Тази сутрин пред Би Ти Ви премиерът Борисов се изказа критично за ръководството на агенцията и заяви, че там "са възможни промени".

По думите му, ако ДАНС не могат да защитят сигурността, информацията, която има властта, "тогава тази служба генерира проблеми със сигурността, а не спокойствие".

По думите на Борисов хората в ДАНС, които са свързани с изтеклата информация, или не са професионалисти, или са действали умишлено.

В оценката си премиерът включи и ръководството на агенцията.

Миналата седмица взрива в редакцията на скандалния седмичник "Галерия" премиерът Бойко Борисов призова "службите незабавно да се стегнат и да задържат конспираторите".

По-късно същия ден Цветлин Йовчев коментира, че основните структури, които разследват взривовете, не са в ДАНС. Функциите на агенцията са малко по-различни, каза още той.

Цветлин Йовчев бе назначен на поста шеф на ДАНС на 5 август 2009 г. с указ на президента Георги Първанов по предложение на правителството на ГЕРБ. Цветлин Йовчев пое поста от Петко Сертов.

http://www.vesti.bg

Росен Миленов: За публикуваните разговори в ДАНС и МВР има документална следа

"Труд": Подслушвали Ваньо Танов 6 месеца

Татяна Дончева: Цветан Цветанов, Цветлин Йовчев и Ваньо Танов ще бутнат правителството!

РЗС разкри роднински назначения в ДАНС

Мафиоти вдигнаха град на морето преди ДАНС да ги експулсира

 


Сходни връзки

Шефът на ДАНС подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди