изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:52 EEST
НАШ КОЛОЕЗДАЧЕН БОС ГОСТУВА НА ВЕЛИЧИЯ В ГЕРМАНИЯ    
СпортНационалният отбор на България по колоездене до 23-годишна възраст ще участва в Обиколката на Тюринген.

Информацията съобщи клубният президент на колоездачния клуб в Добрич Димо Димитров, който лично е издействал “трикольорите” ни да въртят педали в авторитетното състезание. Проявата ще бъде в началото на юни.

Тези дни Димитров бе в Германия, където бе гост на колоездачно шестдневно шоу на писта за Купата на Берлин. Надпреварата е включвала атрактивни и нестандартни дисциплини, които са повишавали адреналина на пълната със зрители зала. Дневната посещаемост била от близо 15 хиляди души. Участвали са 18 отбора, съставени от по двама състезатели. Крайни победители са станали Роджър Клюге и Роберт Бартко. Последният е олимпийски и световен шампион на писта. В надпреварата са се включили и участници от Обиколката на България. Сред тях бил и победителят в етапа от Разград до Добрич Щефан Шафер.

По време на престоя си Димитров е осигурил и две дарения за клуба в Добрич. Величието в колоездачния спорт Томаш Барт, който е печелил множество медали от световни и европейски първенства, а на олимпиадата в Москва през 1980 е станал четвърти, е предоставил фланелки и гуми на стойност близо 1500 лева, а Бернд Херман е направил поредното си крупно дарение на отбора. Той е дарил екипи, външни гуми и др. необходими за клуба неща на стойност 4000 лева.

 


Сходни връзки

НАШ КОЛОЕЗДАЧЕН БОС ГОСТУВА НА ВЕЛИЧИЯ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди