изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:06 EET
Eвакуираха 147 деца от дом във Варна заради пожар    
НовиниПожар e избухнал в Дома за медико-социални грижи за деца във варненския кв. "Виница", но няма пострадали деца или възрастни, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за огъня е получен на телефон 160 около 19,30 часа, предаде "Фокус". По първоначална информация – поради техническа неизправност се е запалило котелното помещение. В сградата живеят 147 деца до три години, една част от тях са недоносени. Директорът на пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев съобщи, че децата са евакуирани в съседна сграда.

Домът се е отоплявал с нафта и газ. Пожарникарите са успели да погасят котелното помещение. Спряно е подаването на газ. Огънят обаче се е прехвърлил в склад, където е имало дрехи, играчки и дюшеци, които са били дарения за децата в дома. Той е без прозорци и с една-единствена врата, от която се влиза в помещението. Складовото помещение е около 50 кв.м.

Директорът на дома Стефка Джанкова заяви, че ще бъде направена експертиза, която ще покаже какви са причините за огъня, съобщи БТА.

На място имаше две линейки, четири полицейски автомобила и четири пожарни.

Последна актуализация в 23.40 ч.
 


Сходни връзки

Eвакуираха 147 деца от дом във Варна заради пожар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди