изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:50 EEST
Съдът запорира всички сметки на община Хасково    
Ред и сигурностХасковският окръжен съд наложи запор на всички банкови сметки на Община Хасково с две обезпечителни заповеди по искане на фирмите "Марчела 90" и "Европът". Фирмата "Марчела 90" е собственост на общинския съветник Златко Марчев, а общата сума, заради която са издадени заповедите е 3,5 млн. лв., съобщиха местните сайтове "Хасково Инфо" и "Хасково Новини".


В официалното съобщение на община Хасково се казва, че наложените запори възпрепятстват оперирането с финансови средства и на практика ще блокират за неопределен срок разплащането на предоставяните от общината услуги, финансирани чрез приходи от местни дейности.

В това число влизат разходите за издръжка на детските градини и яслите, включващи храненето на децата, плащанията за отопление, осветление, вода и други консумативи, разходите за "Социален патронаж", сметосъбиране, сметоизвозване, миене и метене на територията на цялата община. Ще бъдат спрени и плащанията за уличното осветление.

Запорът е направен като гаранция за бъдещи вземания, защото предстоят дела между общината и двете фирми, тъй като сумата е спорна, коментираха от общинската администрация. По думите на кмета на Хасково Георги Иванов се търси изход от създалата се ситуация, защото в противен случай животът в цялата община трябва да спре.

Наложените запори изправят община Хасково пред невъзможност да обслужва и погасяването на изтегления през 2006 г. инвестиционен кредит в размер на 20 милиона лева, да извършва разплащания по всякакъв вид договори към доставчици, в това число и разплащания по проектите на общината по Оперативни програми на Европейския съюз, допълват от кметството.

Наложените запори върху банковите сметки ще продължат своето действие и след завеждането на бъдещите искове в определения от Окръжен съд срок – до окончателното произнасяне по тях. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Съдът запорира всички сметки на община Хасково | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди