изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:43 EEST
Без целувки във влака и порно в хотела?    
Новини

Законите по света са пълни с куриози. И все пак трябва да знаем и да внимаваме какво правим, за да не се наложи да платим глоба или да попаднем зад решетките най-неочаквано



Внимавайте по време на пътешествия! Правилата за публично поведение в отделните страни са твърде различни. В италианското градче Еболи, например, целувка в колата може да ви излезе солено - 500 евро. Ето и други куриози, цитирани от френската преса:

Италия

Освен министър-председател, който често се забърква в скандали, Италия си има и няколко странни закона. В иначе консервативния Палермо на дамите е разрешено да красят плажовете с голи тела. На мъжете от друга страна - не.

И като стана дума за плажове: Венецианското градче Ераклеа забранява строенето на пясъчни замъци и разравянето на пясъка. На адриатическото крайбрежие в Равена пък плажуващите нямат право да заемат най-предните 200 метра от крайбрежната ивица.

Във Венеция храненето на гълъбите на площада "Сан Марко" се наказва с глоба от 450 евро, а в Рим не толерират похапването на сандвичи насред улицата.

Франция

Ако използвате услугите на френските железници, също е редно да сдържате интимността си. Законът от 1910 г., забраняващ размяната на романтични целувки във влаковете или на територията на гарите, е все още в сила.

А ако сте фермер в родината на Великата френска революция и притежавате прасе, не бива по никакъв начин да го кръщавате Наполеон. Това се смята за оскърбление.

Англия

Обединеното кралство, известно със своята пъб-култура, гарантира със закон благоприличието в ресторанти и кръчми.

Заведенията са забранена територия за клиенти във видимо нетрезво състояние, а отправянето на сексуални покани към представителки на нежния пол накърнява националната гордост и се наказва с глоба до 180 евро или три месеца затвор.

Да залепите пощенска марка с образа на кралица Елизабет II с главата надолу също е забранено.

Израел

Знаете ли, че гледането на порно филми в хотелите е наказуемо от закона? Ако ви хванат, ви чакат до три години затвор.

САЩ

В страната на неограничените възможности много аспекти на обществения живот са регламентирани от закона. До скоро в Джорджия беше разрешено да отидете със заредено оръжие на църква.

В слънчевия щат Флорида на уличните музиканти е забранено да изпълняват репертоара си по бански. Алабама забранява шофирането с превръзка на окото, а в Тексас е забранено карането без чистачки. Законът не изисква наличието на предно стъкло, но чистачките са задължителни.

В Илинойс пък ви задължават да носите поне долар в джоба си. В противен случай могат да ви затворят за скитничество. Индиана забранява да се возите в градския транспорт, да ходите на театър или кино - ако сте яли чесън по-малко от четири часа преди това. А за шумно хранене в Ню Джърси могат да ви накажат със затвор.

На плажа Клиъруотър във Флорида пък са в сила цели дванадесет забрани. Просяци, сърфисти, животни, употреба на алкохол и още много други нямат място там.

Гренада

На иначе толерантните Кариби "цивилното" облекло е задължително. Разхождащите се по бански извън пределите на плажа се наказват с глоба до 200 евро.

Русия

При използването на кола под наем, освен на особеностите на натовареното движение по московските улици, шофьорите трябва да отделят внимание и на външния вид на автомобила. Ако колата е мръсна, ги чака глоба до 200 евро. Дефиниция за "чисто" и "мръсно" в закона обаче липсва.

Япония

Не всички закони са в ущърб на туристите. В Япония например законът ревниво пази титлата "Страна на изгряващото слънце" и гарантира на граждани и туристи ясното небе и слънчевата светлина.

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Без целувки във влака и порно в хотела? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди