изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:17 EET
Скандал за заплати и богатство в парламента    
Парламент

Скандални реплики си размениха в пленарната зала Волен Сидеров, Румен Овчаров и Иван Костов. Лидерът на ДСБ дори се закани да съди лидера на "Атака" заради негови думи. Това се случи по време на дебатите по проекторешението за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на народните представители, съобщи БТА. В  крайна сметка депутатите приеха да бъде продължен мораториумът върху нарастване на техните заплати, но след скандал.



Първоначално от парламентарната трибуна Сидеров заяви: "В тази зала има хора, които изобщо не живеят от заплати и заплати не са им нужни. Защото те живеят от натрупани стотици милиони от ограбване. Такъв е преждеговорившият Иван Костов", каза лидерът на "Атака".

Малко преди това лидерът на ДСБ коментира: "Тази особено материална тема беше направена с морално съдържание. Опитвайки се да погледнем откъм моралната страна - имайки предвид че ние с вас сме безделници, си мисля, че на безделниците въобще не трябва да се плащат пари. Това е моралното, другото си е чисто материална работа".
Според Костов наистина е неуместно да говори народен представител за заплатата си от парламентарната трибуна. Той определи това като крайно неудобна и неморална позиция.
„И без това работим зле. Призовавам народните представители да намалим и на другите. Ние можем на всички тук да намалим заплатите със законови средства. Ако държавата е толкова зле, дайте да й помогнем", цитира го "Фокус".

Сидеров пък заяви още, че "в залата със сигурност има цинични и арогантни хора” и предложи сините и червените да получат обща парламентарна стая, защото си говорят помежду си и си се радват на цинизма един на друг.

В отговор Румен Овчаров каза, че 80% от депутатите на ГЕРБ са „скъпо платени натискачи на копчета” и че да си милионер не е престъпление.

Сидеров отговори, че не е нужно да се познават всички народни представители защото те са тук, за да свършат определена работа.
„Тези, които ги познаваме, за съжаление, ги познаваме в много негативна светлина”, заяви още лидерът на "Атака".

По повод изявлението на Сидеров лидерът на ДСБ Иван Костов отново застана на парламентарната трибуна и заяви: "В Библията се казва: Не се съдете. Хората около мен не издържат на хули и призовавам Волен Сидеров да оттегли думите си, защото в противен случай, аз ще бъда принуден да заведа дело срещу него".

Лидерът на "Атака" обаче отговори, че не само няма да оттегли думите си, а ще ги потвърди.
"Вие сте човекът, под чието управление България беше ограбена”, обърна се към бившия премиер той.

В размяна на реплики по темата за заплатите влязоха още Меглена Плугчиева от БСП и председателят на парламента Цецка Цачева. Те спориха за това ...как се стига до Анталия и Израел.

http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Скандал за заплати и богатство в парламента | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Скандал за заплати и богатство в парламента
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 15:53 EET

Браво Волене!Тоя явно е забравил какви ги е вършил???

Скандал за заплати и богатство в парламента
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 16:49 EET
вижда се че Иван Костов ви е трън в очите. Няма как ще трябва да свиквате. На най- успешния министър председател на България му предстоят още, ако не два ,то поне още  един мандат. Тъй че ... какво ли  ви обеснявам !
Скандал за заплати и богатство в парламента
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 16:55 EET
Da beee , uspechen v krazbite?
Скандал за заплати и богатство в парламента
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 17:33 EET
каквото и да му приписвате, както и да го черните,  той е номер едно !
Скандал за заплати и богатство в парламента
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 18:20 EET
Поздравления за Сидеров!
Скандал за заплати и богатство в парламента
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 18:28 EET
ще остане само с поздравите !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди