изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:15 EEST
Кушлев отказал запор на имоти на Хамстера    
Новини

Председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност - Стоян Кушлев, е отказал да одобри запор на имуществото на Антон Петров–Хамстера, който бе задържан при операция "Наглите" и е смятан за близък до Алексей Петров. Това заяви бившият шеф на дирекция в комисията "Кушлев" Свилен Харизанов, който бе изслушан от парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, цитиран от "Фокус".



Хамстера е собственик на фирма "Спартак Секюрити".

По думите на Харизанов, отговорът бил, че след като няма искане от териториалния директор на комисията в София, няма такова основание за запор. А уведомлението било получено от съда. Според Харизанов в такъв случай комисията може да наложи обезпечение на контролирано от лицето, уличено в престъпна дейност, юридическо лице, каквото е „Спартак Секюрити”.

Свилен Харизанов попита още как компютърно неграмотният Стоян Кушлев ще представи България на високия европейски форум, където ще се срещнат представители на подобните комисии на европейско ниво. И отбеляза, че при много ниска ефективност на работа на комисията за 200 инспектори годишният разход само за заплати е около 5 млн. лв. Освен това се поддържат 30 леки автомобили, като 11 от тях са в териториалните дирекции, а останалите са на разположение на комисията.

Харизанов заяви още, че от 14 директори на териториални и функционални дирекции 7 са подменени основно поради несъвместимост с вижданията на Кушлев.
„За конкурси въобще не можем да говорим - познанства и шуробаджанащина (има сигнал, че той е назначил 8 свои роднини). Целият състав в София са близки роднини и познати на директора. От техническата му секретарка, която всъщност не е техническа секретарка, а експерт, началник на кабинета, началник личен състав и материално техническо състояние са обявени от Комисията за досиетата като агенти на бившата ДС”, посочи Харизанов.

В началото на месеца антикорупционната комисия в парламента подаде сигнал до Върховния административен съд за конфликт на интереси на Кушлев и настоя премиерът Бойко Борисов да го отстрани от поста, а Сметната палата да провери сигнал, че получава по 9000 лв. месечно. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Кушлев отказал запор на имоти на Хамстера | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кушлев отказал запор на имоти на Хамстера
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 22:31 EET
A МЕЖДУ В ПРОЧЕМ КАКВО СТАВА С НАСКО АТЛАНТАТА?
Кушлев отказал запор на имоти на Хамстера
Автор: Anonymous да 2011-02-17 @ 22:43 EET
A kakvo stava i sas drugia tikvenik Matei Mateev
Кушлев отказал запор на имоти на Хамстера
Автор: Anonymous да 2011-02-18 @ 09:25 EET
Towa e rabota na nachata mutra Valentin Nikolov ot Ataka!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди