изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:11 EET
Спряха достъпа до интернет в Либия    
Новини

  Достъпът до интернет бе блокиран през нощта в Либия, съобщи американската компания "Арбър нетуъркс" (Arbor Networks), специализирана в наблюдението на трафика в интернет. Катарската телевизия "Ал Джазира" съобщи, че сигналът й е заглушаван на различни честоти в Либия, а сайтът й също е блокиран, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. По данни на "Арбър нетуъркс" достъпът до Мрежата в Либия е преустановен в 0,15 ч. по Гринуич. Със спирането на достъпа до интернет режимът в страната се опитва да попречи на антиправителствените демонстранти да се организират.



Най-малко 84-ма са убитите от силите за сигурност при протестите в Либия срещу режима на Муамар Кадафи, според правозащитната организация Хюман райтс уоч, цитирана от ДПА. Оценката за броя на жертвите се основава на телефонни разговори с медицински персонал и очевидци, посочи базираната в Ню Йорк организация в уебсайта си. "Либийските власти трябва незабавно да спрат нападенията срещу мирно протестиращите и да ги защитават от атаките на проправителствени въоръжени групи", се казва в съобщението. "Силите за сигурност на Кадафи стрелят по либийски граждани и убиват мнозина само защото искат промени и отговорност" от властите, изтъкна Джо Сторк, представител на Хюман райтс уоч за Близкия изток и Северна Африка. Той подчерта, че либийските власти трябва да позволят на мирно протестиращите граждани да изразят мнението си. Според Амнести интернешънъл през последните три денонощия силите за сигурност в Либия са убили 46 души.

От 17 февруари Либия е обхваната от протестни демонстрации. Участниците настояват за оставката на Муамар Кадафи, който управлява страната без прекъсване от 1969 г. Масови протести вече доведоха до смяната на властта в Тунис и Египет. Опозицията в тези страни активно използваше Интернет и преди всичко социалната мрежа Facebook и микро-блог услугата Twitter, за да координира действията си. По време на бунта в Египет няколко денонощия бе изключен интернет.

Наблюдатели заявяват, че положението в Либия се различава от това в Египет, защото Кадафи има пари от петрола за смекчаване на социалните проблеми. Кадафи е уважаван в по-голямата част от страната, макар и подкрепата за него да е по-слаба в района около Бенгази.

ОЩЕ ЗА УБИЕЦА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ КАДАФИ

 


Сходни връзки

Спряха достъпа до интернет в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди