изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-27 @ 03:04 EET
СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!    
Интервюта„Балчик без футбол и „орязана” култура”, „Тормозят децата на България - бандити от Балчик им забраниха да тренират футбол”, „Политически поръчки затрили футбола в Балчик”, „Общинският съвет обрича децата на Балчик”, „Няма футбол, има джамия”, „Абсурд в Балчик: Гласуваха 1 360 000 лева за стадион, но няма да имат футболни отбори”, „ОбС изцапа лицето на Балчик с кал”. Това са само част от гръмките заглавия в медиите относно последното заседание на Общинския съвет в Балчик. Потърсихме за коментар председателя на местния парламент Стефан Павлов с цел да научим каква е точно ситуацията, тъй като в медиите е отразена само едната страна.


- Г-н Павлов, има ли политическа поръчка в решението Ви да не подкрепите исканията за финансово подпомагане на футболния отбор, както и част от инициативите в културния календар?
- За политическа поръчка и политическа атака срещу кмета не може да става дума. Предложението е прието от 15 общински съветници от общо 21, двама отсъстваха, трима гласуваха „въздържал се”, а само един беше против. Сред съветниците, гласували положително, имаше представители на политически формации, които подкрепиха г-н Николай Ангелов за кмет.

- По 0 лева ли отделихте за спорт и култура, както се афишира и как Вие ще коментирате решението си?
- Решението на Общинския съвет в Балчик не е скандално, а разумно и е в полза на гражданите. Изненадан съм от информациите, които дава Николай Ангелов, защото в бюджета на общината има пари и за култура и за спорт.
Няма такова нещо като 0 лева за футбол, говорим основно за футбола, а не за другите спортове, защото по другите пера има гласувани средства за морски клуб, за лекоатлетите, за регистриране на баскетболен клуб - водят се преговори с един от специалистите в България за създаването на баскетболна школа в Балчик. За това е информиран и кметът на града Николай Ангелов. Голяма част от парите, които са останали от футболния клуб – над 500 хиляди лева оставени като резерв, ще се финансира детско-юношеския футбол. Футболът в Балчик няма да бъде затрит, футбол в Балчик ще има, но не в този вид, в който е бил. Досега играхме на чужд терен, нямахме нито един футболист от Балчик и в мачовете не се даваше път за развитие на местните играчи. Средствата, които бяха предложени в размер на 1 милион лева бяха много завишени. При така поетите кредити от страна на община Балчик – 12 милиона лева, аз смятам, че не е нормално да се отделя такъв голям процент от бюджета за футбол. Вярно е, че досега го финансирахме, но ги нямахме тези креди. Предстои приключване на канализация в Балчик. Ще трябва рехабилитации на улиците, нужни са средства подновяване на настилките, тротоарите. По-добре тези средства да бъдат насочени там, а от резерва ще е достатъчно да се помогне на децата да играят футбол в местната школа. По-важно на този етап е да направим стадиона си и да обхванем повече деца за спорт, да им предложим повече спортове за реализация. Вече казах, че сме в преговори с баскетболен специалист. Разговаряхме с федерацията. Отделили сме пари за учредяване на клуб.

- Наясно ли сте как са изразходвани всички средства, които сте предоставяли на футболния отбор?
Има отчет от страна на футболния клуб, но този отчет не е бил подробен, но това е отделен въпрос. Не е нормално толкова пари да се дават за футбол. Аз също искам да имаме футболен отбор, който да играе в евротурнирите, но всяка община се разполага според чергата си.

- През последните години община Балчик насочи своито внимание към морските спортове и към леката атлетика. Ще продължите ли да ги подкрепяте?
- Искам да изкажа благодарност към треньорското ръководство на лекоатлетическия клуб. Имаме невероятни спортисти, които ни карат да се гордеем, че сме балчиклии. Това са потенциални участници на олимпийски игри. Разбира се, че ще ги подкрепим. Част от парите, които искаше футболен клуб Черноморец, ще ги дадем на тях за изграждане на съблекалня в клуба по лека атлетика в Авиограда. Става въпрос за 60 хиляди лева, друга част от парите даваме за изграждане на спортна площадка, която е ангажимент към местното население от началото на мандата ни, за морския клуб... Това са нашите приоритети. Това са нещата към които балчиклии са проявили интерес, защото има не малка част от населението, която ни обвинява и в това, че във време на криза  и безработица даваме големи заплати на футболистите и треньорите, които не са от Балчик, а друг е въпросът, че доста футболни запалянковци трудно имаха възможност да отидат до Албена, за да гледат своя отбор. Публиката беше предимно от Добрич и другите населени места. Приоритетите ни вече са други – те са в полза на местното население.

Ето и всички конкретни цифри от последната сесия на общинския съвет в Балчик
- Отпадат 1 000 000 лв за финансиране на Професионален Футболен Клуб "Черноморец". Част от тях ще бъдат насочени за финансиране единствено на детско-юношеската футболна школа на следващото заседание на ОбС Балчик.Тук е мястото да се отбележи, че към днешна дата в ОбС Балчик не е пpедставен отчет за изхаpчените в пpедходните 3 години 3 000 000 лв субсидия за пpофесионалния футбол.
-От културния календар отпадат както следва:
-За празници с местно и регионално значение-от 90 000 сумата става 70 000 лв,
-Международен фестивал"Balchik Classic Days"- отпадат 70 000 лв,
-Международен фестивал на късометражното кино-отпадат 90 000лв,
-Подпомагане на културни проекти с регионално и национално значение-от 10 000 сумата става 4000 лв,
-Медийна реклама на културната програма-от 15 000 остават 5 000 лв,
-Международно културно сътрудничество и побратимяване-отпадат 30 000 лв,
-Други разходи по културата -отпадат 50 000 лв.
По всички тези точки  също не са пpедставени подpобни отчети за изминалата година, както и точна pазбивка на сумите, за какво точно ще бъдат насочени.
ОБЩО ОТПАДАТ 1 276 000 лв
Част от тези средства се насочват както следва:
-Увеличаване на субсидията на МБАЛ Балчик- 300 000 лв
-Изграждане на спортна площадка в ж.к. Балик- 200 00 лв-сума, отпаднала в актуализацията на бюджет2010, с увеpението ,че ще бъде включена в бюджет 2011
-Изграждане на съблекални за клуба по лека атлетика в Авиоград- 60 000 лв
-Основен ремонт на ул.Бяло море ,Кранево(подход към Централен плаж)-100 000лв, сpедства за този pемонт бяха залегнали за 2010 година в туpистическата пpогpамата , но улицата така и не беше pемонтирана.
-За възстановяване и чакълиpане на ул."Витоша", Кpанево-30 000 лв, след пpотокол на Постоянната комисия по устpойство на теpитоpията и стpоителство(след ВиК строителство на съседни улици, въпросната "Витоша " е с променен естествен наклон в следствие на натрупвана по нея изкопна маса и имотите там са със сериозни проблеми )
-За подпомагане на обредни домове-15 000 лв
- За радиоклуба-20 000 лв
- За морски клуб-7 000 лв
-За учредяване на баскетболен клуб-5 000 лв
- За организиране на Фолклорен фестивал "Море от ритми"- 15 000 лв(по предложение на НЧ " Васил Левски")
-Увеличаване на сумата за Международен Фестивална религиозната музика " Свети Атанас" с 3 500 лв
ОБЩО ЗАЛОЖЕНИ  755 500 лв
ОСТАТЪКЪТ ОТ 520 500 лв ОБРАЗУВА РЕЗЕРВ, ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ КОЙТО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ФУТБОЛ СЛЕД PЕШЕНИЕ НА ОбС БАЛЧИК.

 


Сходни връзки

СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА! | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-19 @ 22:10 EET
Мисля, че не е задължително за футбола в градчето да се отделят милиони левове! Затова е целият този вой и създаване на някаква страшна ситуация! А то не е чак така!
СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-20 @ 10:19 EET
ЗА ПРЪВ ПЪТ МНОГО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ ВЗИМА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА  ГР.БАЛЧИК.
СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-20 @ 10:38 EET
Поздравления на  Об.С. на Балчик за правилното решение
СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-20 @ 10:58 EET

Има ли точен отчет как са изразходвани досега парите за футболния клуб? Най-правилно е да се направи финансова ревизия с участието на ДАНС и резултатите за се публикуват, защото става въпрос за парите на данъкоплатците. ГЕРБ обеща открито управление - дайде откритос на разходите на ФК "Черноморец" - Балчик.

СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-20 @ 13:25 EET
ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА РЕШЕНИЕТО НА ОС ! НЕ МОЖЕ ЕДИН ЧУЖД ПРОФЕСИОНАЛЕН ОТБОР С ЧУЖДИ ИГРАЧИ ДА  ЛАПА ОТ БЕДНАТА СОФРА НА БАЛЧИК ! НЯМА ДА СТРОИМ ОТНОВО КОМУНИЗЪМ !


СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-20 @ 23:59 EET
Бедна ли ... объркали сте Общината !!!
СТЕФАН ПАВЛОВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ КМЕТА! ФУТБОЛ В БАЛЧИК ЩЕ ИМА!
Автор: Anonymous да 2011-02-21 @ 12:16 EET
Кога ли това далновидно решение на Об.С. Балчик ще се вземе и Об.С. на Добрич?    Дано е по скоро !!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.91 секунди