изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-09 @ 08:40 EEST
ЗАВЪРШИ РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ПЪТЯ ДОБРИЧ - ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
НовиниНа сайта си областна администрация Добрич съобщава, че е приключила рехабилитацията на пътя Добрич - Генерал Тошево - Лот 6 от обектите от първи етап на ОПРР 2007-2013 г. Специална комисия, в чийто състав е имало и представител на агенция "Пътна инфраструктура" е извършила оглед на рехабилитирания участък  и е подписала официално Акт 15, удостоверяващ годността на ремонтирания участък Добрич - Генерал Тошево.

В комисията са били включени още директорът на Областно пътно управление Добрич инж. Иван Светославов, представители на проектанта фирма "Рутекс" ООД, на изпълнителя "Пътно строителство" АД, както и представител на строителния надзор "Деомид" ЕООД. Проектът по цялостната рехабилитация на близо 16-километровата отсечка Добрич - Генерал Тошево се осъществи благодарение на финансовата подкрепа от ОП "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Рехабилитираният участък осигурява по-добри условия за комфортното и безопасно придвижване на средно 3 000 МПС на денонощие и заедно с рехабилитирания през 2004 г. участък Генерал-Тошево-границата с Румъния, представя обновен международен път Е70 на движещите се местни жители, гости и туристи, добавят още от областна администрация.
Както НДТ писа първата копка на обекта бе направена на 26 август 2010 г., като в рамките на проекта бяха извършени предварителни ремонти на настилката на пътя, реконструкция на определени участъци и полагане на  32 000 тона изравнителни и усилващи пластове от неплътен асфалтобетон и износващ пласт. Подобрено е отводняването, извършено е профилиране на всички земни окопи, изградени са нови банкети на целия участък, положени са нови бетонови бордюри, нова стоманена предпазна ограда и нова хоризонтална и вертикална маркировка. Извършена е рехабилитация на съществуващия в участъка мост. Извън заложеното в първоначалния проект допълнително е извършено усилване на конструкцията на надлеза, излята е нова пътна плоча на съоръжението и са поставени нови тротоарни конзоли. Временните табели, обозначаващи рехабилитирания участък, ще бъдат заменени с постоянни - по европейски образец от ГД "Информирани за европейските пътища". Новите билбордове ще съдържат информация за стойността на проекта в размер на  5 482 810 лева и приноса на финансиращите органи - оперативната програма и Европейския фонд за регионално развитие за осъществяването му - 85% съфинансиране.
 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИ РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ПЪТЯ ДОБРИЧ - ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАВЪРШИ РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ПЪТЯ ДОБРИЧ - ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
Автор: Anonymous да 2011-02-25 @ 11:13 EET
Всичко е добре направено. Пътят се преобрази.  В с. Ст. Караджа бе подменена и водопроводната мрежа. Като оправят и тротоарите всичко ще е идеално. Браво!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди