изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:59 EEST
НАД 350 ДЕЛА Е ЗАВЕЛА ОБЩИНА БАЛЧИК ПРИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ    
НовиниНад 350 дела при частен съдебен изпълнител е завела община Балчик за несъбрани вземания,които са били дължими до 2008 г., съобщи кметът Николай Ангелов.

 Общината има да събира близо 4 милиона лева от дължими данъци и такси от 2005 до 2010 г. Предстои през тази година да бъдат подадени на съдия-изпълнител длъжниците до 2009 г.
Сред лицата, които са натрупали въпросните около 4 милиона лева дългове, са около 6000 физически лица, които дължат основно данък за моторните си превозни средства, както и около 4000 юридически лица, чиито задължения са за данък „Сгради” и такса „Смет”. Задълженията за имотния данък са основно на чужденци, които са регистрирали у нас фирми, с които да могат да закупят имоти, за които не са платили данък „Сгради”. За по-добра събираемост на данъка за МПС ще се разчита на направата на онлайн връзка с КАТ и Агенцията по вписванията, за да може всички новорегистрирани автомобили и при сделки с  МПС общината да има информация.
Заведени са искове и срещу лицата, които не са платили наложени им от общината глоби, каза Николай Ангелов.
 


Сходни връзки

НАД 350 ДЕЛА Е ЗАВЕЛА ОБЩИНА БАЛЧИК ПРИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди