изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:04 EEST
11 нашенци блокирани в пустинята край Бенгази    
ЗаложнициТелефоните са блокирани и хората не знаят какво да правят. 11 наши сънародници са блокирани в пустинята в Либия. Българите са изпратили зов за помощ, съобщава БНТ. "Не знаем какво да правим, как да се осъществи нашата евакуация. Тук е доста опасно. Молим ви за съдействие", се казва в писмото на българите. Те били блокирани в пустинята, източно от Бенгази, в района на град Джалу. Лагерът на нашенците, които работят за австрийска компания, е бил нападнат и разбит в пустинята. В лагера имало и австрийци.

От писмото не става ясно кой ги е нападнал. Телефоните са блокирани, хората не знаят какво да правят.

Единствената им връзка със света е сателитен интернет.

"Преди няколко вечери дойдоха и ни разбиха лагера и колите. Преспахме в пустинята и на сутринта успяхме да посъберем една кола и за късмет тя запали. Изнесохме се в този лагер, но сега сме блокирани", пише един от бедстващите Красимир Енчев.

От външното министерство се ангажираха кризисният център да проучи възможността за евакуация на хората.

По информация на МВнР 100 българи са били на летището в Триполи и чакали първия правителствен самолет. Общо в Либия сънародниците ни са 500, допълниха от там.

От външното ведомство обясниха, че имат потвърждение, че сънародниците ни в столицата Триполи могат да се приберат без да имат изходни визи. Очакваме тези, които са се качили на първия правителствен самолет да кацнат на българска земя в два часа след полунощ.

Премиерът Бойко Борисов пък беше категоричен, че колкото самолети са нужни на българите в Либия, толкова ще бъдат изпратени. / http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

11 нашенци блокирани в пустинята край Бенгази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди